Seminar Ayurvedski nutricionizam

Seminar ayurvedski nutricionizam duboko ulazi u principe prehrane, dok se kroz tečaj Ayurevda za svakoga prolaze samo osnove u prehrani.

Nutricionizam u ayurvedi počiva na temeljima 5 elemenata, 3 doshe i njihovog značaja u hrani. Manifestira se putem 6 rasa (okusa) koji u sebi sadrže upravo te elemente i 3 doshe. Kombiniranje hrane specifično je znanje ayurvede, kao i znanje o probavnoj vatri (agni), nastanku toksina (ama), tjelesnim tkivima (dhatu). Prehrana prema ayurvedi prilagođena je pojedincu, tj. njegovoj snazi probavne vatre, trenutnom stanju organizma (vikruti), a obuhvaća i biokonstituciju s kojom smo rođeni  (prakruti). Osobno ovaj način promišljanja o pojedincu te poveznici sa hranom i njenim utjecajem na čovjeka uvelike sam produbila svoje postojeće znanje kao magistra znanosti nutricionizma. 

Obuhvaća module:

  • Modul 1. – Osnovni principi ayurvede – Ayurveda za svakoga / 3 djela
    • 1. dio – 6.11.2020., 17:30-20:30
    • 2. dio – 13.11.2020., 17:30-20:30
    • 3. dio – 20.11.2020., 17:30-20:30
  • (doshe – biokonstitucijski elementi,  agni – probavna vatra, ama- nastanak toksina, dinacharya – dnevni režim, rhitucharya – godišnji režim, praktično čišćenje jezika, kućna nasya i druge ayurvedske dnevne prakse, doručak po doshama, cjeloviti ayurvedski obrok – 6 okusa na tanjuru)

za više pogledati na stranici Ayurveda za svakoga

 

  • Modul 2. Teorija i radionica Prehrana po Ayurvedi u detalje / 2 djela
    • 1. dio – 6.2.2020., 9:30-14:30
    • 2. dio – 13.2.2020., 9:30-14:30
  • (detaljno znanje o 6 okusa, virya, vipaka, utjecaj na doshe, kvalitete/gune i utjecaj, prabhava, kombinacije hrane, ayurvedska klasifikacija hrane, satva, rajas i thamas u donosu na hranu i okolinu, priprema obroka, upotreba začina)

 

  •  Modul 3.Ayurvedsko – nutricionističke radionice kuhanja: min 5 radionica je potrebno proći kako bi se završio tečaj
    • „Kukuruz – obična palenta na neobične načine“, 29.9. utorak
    • „Jesen na tanjuru – jesenski plodovi za obnovu tkiva“, 13. 10. utorak
    • „Imunitet počinje u kuhinji“ , 10.11. utorak
    • „Božićni kolači bez pšeničnog glutena“, 8.12. utorak
    • „Post – blagdanski detox – uklanjanje zatovora“, 26.1. utorak
    • „Nutricionistički tanjur prema načelima Ayurvede“, 23.2. utorak
    • „Proljetni detox organizma“, 16.3. utorak
    • „Brza uravotežena jela za posao“, 13.4. utorak
    • „Umaci bez rajčice“, 4.5. utorak
    • “Mala škola biljne prehrane”, 8.5. i 15.5. (subota 9:00 – 12:30)
    • „Sirovi deserti na izbalansiran način“, 8.6. utorak

za više pogledati na stranici Ayurvedsko-nutricionističke radionice kuhanja

 

 

Uvjeti: Modul 1. i 2. prolaze se u cijelosti, a modul 3. obavezno je pohađati 5 radionica za dobivanje certifikata/priznanja o završetku edukacije

 

Kome je namijenjeno?

  • Osobama koje želi produbiti vlastito znanje o prehrani, i profesionalcima koji žele obogatiti svoj rad s klijentima ili vlastiti posao 

Nakon završenog tečaja polaznik s ispunjenim uvjetima dobiva certifikat o završavanju edukacije u neformalnom obrazovanju.

 

Cijena:

1970 kn + broj radionica kuhanja:

  • 250 kn pojedinačna
  • Paketi:
    • 3 radionice = 230 kn x 3 = 690 kn, umjesto 750 kn
    • 5 radionica = 210 kn x 5 = 1.050 kn, umjesto 1.250 kn
    • 10 radionica = 190 kn x 10 = 1.900 kn, umjesto 2.500 kn

 

Voditelj: Irena Švenda, radionice kuhanja: Irena Švenda i Ivana Šimić 

PRIJAVI SE








OGRANIČEN BROJ MJESTA, REZERVIRAJ SVOJ TERMIN – prijave i informacije na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304.

INFORMACIJE ZA UPLATU: IBAN HR4724020061100664099.

NAPOMENA: U slučaju popusta za nezaposlene, studente ili umirovljenike molimo da isto navedete prilikom prijave.