Online ayurvedsko-nutricionističke radionice kuhanja-by Irena Švenda

U ovim izazovnim vremenima važno se prilagoditi, a zahvaljujući tehnologiji i internetu možemo, koliko god je to moguće, pokušati nastaviti s uobičajenim aktivnostima. Mi smo se uhvatili u koštac s trenutnom situacijom i odlučili pokrenuti online radionice kuhanja. Pri tome smo uzeli u obzir ekonomsku i zdravstvenu situaciju.

Što su ayurvedsko-nutricionističke radionice kuhanja? 
– znanja koja se prenose na radionicama su iz područja modernog nutricionizma i ayurvede, sa određenim spoznajama makrobiotike.
Na početku radionice ponavljamo- ukratko objašnjavamo osnovne pojmove iz ayurvede bitne za tu radionicu (pancha mahabuta – 5 elementa, dosha – biokonstitucijski principi, agni- probavna vatra, ama- metabolički toksini, sapta rasa- 6 okusa)
Radionicama ćete otkriti novi pristup u odabiru, pripremi i kombiniranju  hrane, koji održava tijelo i duh u ravnoteži, pomaže u očuvanju zdravlja, ali i u liječenju blagih poremećaja do kroničnih bolesti.
Također su i dio većih edukacija “Ayurveda za svakoga” i “Ayurvedski nutricionizam” koje smo uspješno održali do početka izolacije, a planiramo ih nastavit slijedeće godine.
Termini:
  • pratite nas svaki utorak od 17:30 – 19/max19:30h (termini su pomaknuti na svaki utorak za vrijeme trajanja izolacije)
Način izvođenja: 
  • preko Zoom-a vodim radionice, unaprijed vam na vaš mail pošaljemo recepte, vi online naručite namirnice (samoniklo bilje možete dobiti od mene ili naberete na čistom mjestu), te zajedno kuhamo. Uputstva o sudjelovanju preko Zooma dobivate nakon prijave.
Radionice:
  • 21.4. (utorak) „Jela od batata za svečane prigode“– od priloga do kolača; slastice i glavna jela od batata; ala francuska salata s batatom
  • 28.4. (utorak) „Rižoto na 100 načina“-rižoto kroz različite kulture; curry, maslinovo ulje i češnjak 
  • 5.5. (utorak) „Zeleno za krv“– zeleno kroz uzgojeno i samoniklo bilje; sok; zelena palenta;  proljetno varivo od samoniklog bilja
  • 12.5. (utorak)  „Salate kao glavno jelo“-kako u salatu uključiti sve makronutrijente i sirovo povrće koje probavni sustav može razgraditi; ayurvedski pristup pripremi salata
  • 19.5. (utorak)  „Popečci i burgeri bez mesa“-za sve ljubitelje burgera koji misle na svoje zdravlje; otkrivanje novih okusa i načina pripreme burgera bez opterećivanja probavnog sustava
  • 26.5. (utorak)  „Sladoled i ljetni deserti“-uživanje i rashlađivanje uz niskokalorične, a ukusne ljetne deserte; deserti koji ne izazivaju nagle oscilacije šećera u krvi i čuvaju vaše raspoloženje i figuru
Cijene
– za naše dosadašnje polaznike ayurveda tečajeva:
  •  dajemo sve radionice kuhanja besplatno 
  •  dajemo besplatan mjesec Online  yoge iz svog doma – od 15.4–15.5.
 
– za nove polaznike: 
  • 150 kn radionica kuhanja 
  • za 4 i više uplaćenih radionica dobivate 1 mjesec – Online yoge – gratis
  • za osobe koje zbog trenutne situacije nastale korona virusom ozbiljno materijalno pogođene i ne mogu plaćati, omogućujemo besplatno sudjelovanje na Online satovima yoge i radionicama kuhanja    
 

Voditeljica:

Prijavite seadhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304

PRIJAVI SE