Radionica kuhanja: “Kesten i bundeva”

Pridružite nam se na novom ciklusu radionica kuhanja koje započinju od 8.10. radionicom “Kesten i bundeva”.

Kesten i bundeva uklapaju se u jesensku dekoraciju doma i vrta, no još su vrednije kao dio sezonske prehrane. Svi smo kušali kuhane ili pečene kestene, ali od ove energetski bogate namirnice možemo spravljati razna jela poput juhe. Kesten spada u orašaste plodove i kao takav jedini sadrži vitamin C. Osim toga, bogate je vitaminom B6, kalijem, folnom kiselinom i vlaknima. Od kestena se može napraviti i brašno zbog visokog udjela ugljikohidrata. Pokazuje se idealnim za sportaše te osobe oboljele od kardiovaskularnih i bubrežnih bolesti. Čaj od lista kestena dobar je saveznik u borbi protiv astme i bronhitisa. S druge strane, bundeva prepoznatljiva po jarko narančastoj boji ukazuje na to da je bogata beta karotenom-snažnim antioksidansom. To znači da bundeva pridonosi borbi protiv slobodnih radikala, sprečava razvoj tumora i jača imunološki sustav. Bogata je raznim vitaminima i mineralima i kao takva dio je liste namirnica kod raznih bolesti i poremećaja: zatvor, debljina, upale debelog crijeva, artritis, giht, smanjivanje kolesterola, problemi s mokraćnim mjehurom i prostatom itd. Bundeva je veoma zahvalna namirnica u kuhinji jer je od nje moguće spraviti pite, juhe, slastice i ostala jela. U prehrani se koristi i bučino ulje, bundevine sjemenke i bučino brašno.

Na radionici kuhanja posvetit ćemo se pripremi slatkih i slanih jela od bundeve: juha od kestena, bundeva na slani način te nutritivno bogate slastice od jesenskih plodova. Radionica će se održati u utorak 8.10. od 17:30-19:30 sati. Zbog ograničenog broja mjesta prijava je obavezna. Prijaviti se možete putem obrasca na kraju teksta ili putem navedenog kontakta.

Svi polaznici sudjeluju u pripremi i kušanju jela te dobivaju listu recepata. Osim toga, očekuje vas interaktivna edukacija o navedenim namirnicama i kuhanju.

Mjesto održavanja: Antunovac 27, Zagreb, Adhara centar

Kontakt: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304

Više o ostalim radionicama saznajte na linku.

PRIJAVI SE
OGRANIČEN BROJ MJESTA, REZERVIRAJ SVOJ TERMIN – prijave i informacije na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304.

INFORMACIJE ZA UPLATU: IBAN HR4724020061100664099.

NAPOMENA: U slučaju popusta za nezaposlene, studente ili umirovljenike molimo da isto navedete prilikom prijave.

 

Klikni za više o programu Prirodno mršavljenje