Franjo Kmet

About Franjo Kmet

Autor Mountain-Fit metode

Franjo Kmet, planinski vodič i trener rekreacije po Mountain-Fit metodi, svoje iskustvo u području planinskog vođenja, treninga i regulacije težine izgradio je proteklih 20 godine u radu s klijentima, te kroz vlastitu strast za kretanjem, planinom i prenošenjem znanja i iskustava drugima. Godišnje provede više od 3 mjeseca u planinama diljem svijeta, a ostatak vremena u Hrvatskoj marljivo vježba s našim klijentima.

Franjo Kmet, u Adhara centru za nutricionizam i ayurvedu, vodi individualne i grupne treninge za stjecanje kondicije i izdržljivosti, regulaciju težine te pripremu za veće planinske uspone (trening za regulaciju težine, kružni trening, Mountain – Fit trening u prirodi, Mountain – Fit trening za oblikovanje tijela).

Franjo kao iskusan planinski vodič i trener, 2010. osmišljava metodu treniranja u prirodi, ambijentu koji motivira i pruža izazove, Mountain – Fit metoda treninga, te istu vodi i ispred Adhara centra.

Franjo Kmet, završio je obrazovanje za planinskog vodiča ispred Saveza Gorskih vodiča Hrvatske, te se kasnije dodatno licencira za međunarodnog planinskog vodiča UIMLA. Završio je i tečaj za biciklističkog vodiča kako bi upotpunio svoju ponudu kretanja u prirodi. Član je planinarskog društva Zagreb-Matica (i visokogorskog kluba u HPD Matica) gdje je bio voditelj visokogorske sekcije. Ujedno je član Saveza Gorskih Vodiča Hrvatske, Planinske Sveze Slovenije te UIMLA – međunarodne asocijacije planinskih vodiča.

Kroz svoj rad, vodi seminare Fit forme i mršavljenja, radionice za djecu iz orijentacije i kretanja u prirodi, seminare za unapređenje poslovne učinkovitosti putem podizanja kvalitete života u tvrtkama, te visokogorske i planinarske tečajeve i edukacije.

Franjo vodi različite planinarske izlete, od vikend tura po Velebitu i čitavoj Hrvatskoj, do Alpa i Himalaje, gdje vodi duže trekinge i uspone na vrhove. Također vodi i izlete za osobe u programu mršavljenja i za osobe sa smanjenom mogućnošću kretanja te boot campove.

Volimo reći, da Franjo u nogama imam više četiritisućnjaka, preko 300 raznih vrhova diljem Europe i da je zaljubljenik u Himalaju gdje aktivno vodi trekinge, a 2014. godine uspješno je vodio i organizirao uspon na vrh Lobuche East 6119 m podno Mount Everesta, najvišeg vrha svijeta.

Franjo svoje iskustvo prenosi osobama koje imaju želju i potrebu da podignu razinu fizičke sposobnosti da bi se lakše i jednostavnije nosile sa svakodnevnim izazovima.

Strastveni planinar; sa planinom u srcu i nogama