O nama

Adhara centar temelji se na holističkom pristupu zdravlju, a kroz različite grane znanosti svakom pojedincu pristupa individualno. Cilj centra je da kroz nutricionizam, fitofarmaciju (znanost o ljekovitim biljkama), znanje iz medicine, ayurvedsku medicinu, prilagođene treninge i yoga terapiju te posebne tretmane na tijelu svakom pojedincu ponudi najbolje moguće rješenje za njegove zdravstvene tegobe i/ili ponudi prevenciju za moguća oboljenja.

Voditeljica centra, mr.sc. Irena Švenda, kroz dugi niz godina stjecala je znanja iz navedenih područja te ih sve objedinila u centru u jedinstven i cjelovit program. Kroz svoj rad sa klijentima teži prirodnim rješenjima, a njihovo tijelo, duh i um stavlja u središte kako bi se u potpunosti prepoznale pojedinačne potrebe svakoga.

U sklopu ovih ideja i djelovanja u Adhara centaru za ayurvedu i nutricionizam možete pronaći slijedeće: FITO – NUTRI ORDINACIJU, prilagođenu izradu PROGRAMA PREHRANE, TRETMANE kod različitih bolesti, grupne i individualne TRENINGE, programe za REGULACIJU TEŽINE i drugo.

Što je Ayurveda?

Ayurveda je najstariji poznati sustav medicine, star preko 5000 godina, a danas sve više istraživan posebno u području prevencije bolesti i već nastalih kroničnih oboljenja.

Predstavlja holistički pristup medicini koji objedinjava znanje o terapijskom djelovanju prehrane, biljaka, minerala, ulja, masaža, vježbi (yoge) i marma točaka na tijelu. U liječenju i prevenciji sagledava um i tijelo, a pojedincu pristupa cjelovito.

U liječenu ayurvedska medicina detaljno razlikuje preko 500 biljaka kojima točno zna kvalitetu te primjenu. Ayurvedska dijagnostika postavlja se metodom upashaje – promatranja simptoma tijela i uma, te pulsnom dijagnozom (opipavanjem bila ne nekoliko mjesta na tijelu).

Ayurveda u svom sustavu razlikuje 6 stupnjeva bolesti, od čega je 6. stupanj onaj u kojem konvencionalna medicina otkriva bolesti. Isto joj ostavlja veliku mogućnost u ranijem otkrivanju poremećaja i tretiranju u stadijima prije postavljanja dijagnoze u konvencionalnoj medicini.

Naš team

ivana2, adhara

Ivana Šimić

Ivana je diplomirala nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Kroz dugogodišnja volontiranja i posao stekla je praktično iskustvo u radu s raznim profilima ljudi. Sve te osobe imale su nešto […]

Mr. sc. Irena Švenda

Ayurvedsko - Nutricionistički konzultant

Magistrica znanosti nutricionizma i magistrica bioprocesnog inženjerstva, B.Sc. Ayurvede, fitoterapeutkinja, yoga terapeutkinja, konzultantica s bogatim iskustvom.

Franjo Kmet

Autor Mountain-Fit metode

Trener rekreacije, kreator Mountain-Fit metode treninga, planinski vodič s međunarodnom licencom i iskustvom rada u regulaciji težine.
Daliborka-Pasic-Adhara-centar-ayurveda-nutricionizam

DALIBORKA PAŠIĆ

Profesionalna savjetnica i voditeljica kroz strateško planiranje, trenerica, edukatorica, voditeljica projekata, stručnjakinja za e-učenje te organizatorica.

Zrinka Babić

Koordinatorica centra Zrinka je ključna točka između klijenata i mr. sc. Irene Švende i ostalih zaposlenka. Vrši  sve pripremne poslove koji se tiču organizacije rada centra.