Daliborka-Pasic-Adhara-centar-ayurveda-nutricionizam

DALIBORKA PAŠIĆ

About DALIBORKA PAŠIĆ

Daliborka Pašić u potrazi za pravim modelima učenja i upravljanja promjenama u vlastitom životu, vodeći svoj život za ruku, otkrivala je i iskušavala različite uloge, a kroz njih različite načine učenja i upravljanja životnim promjenama. Daliborka je profesionalna savjetnica i voditeljica kroz strateško planiranje, trenerica, edukatorica, voditeljica projekata, stručnjakinja za e-učenje, organizatorica, a po zvanju filozofkinja i povjesničarka umjetnosti. Iako nikada nije radila poslove za koje se formalno školovala, pozadina njenog rada s ljudima uvijek je bila potraga za svrhom i smislom te pitanje uloge ljepote u našim životima.

Život je i proces i preobražaj, donosi nam mogućnost da svoje osobne vrijednosti ostvarujemo na različite načine, koračajući različitim putovima. Svatko od nas u sebi nastoji prepoznati i upoznati onu ljepotu koju kao uspjeh, sreću, ideal prepoznaje i odražava u svijetu. Zato je potrebno osluhnuti i čuti sebe. Čovjek ima mogućnost čuti sebe onda kada se izražava, kada djeluje, kada govori i u tim se aktivnostima osjeća prihvaćeno, neprosuđivano, podržavano. Daliborka je voditeljica kroz strateško planiranje i trenerica koja ljude vodi kroz proces osluškivanja sebe, prepoznavanja trenutka u kojem su se čuli, pomaže u organiziranju i planiranju potrebnih aktivnosti i djelovanja te pruža podršku tijekom preobražaja.

Daliborka je i majka te je kroz to iskustvo intenzivno upoznavala potrebu za uspostavljanjem kvalitete i balansa osobnog i poslovnog života. U tu svrhu stalno istražuje i isprobava različite tehnike upravljanja vremenom i prioritetima, relaksacije i fokusiranja, nenasilne komunikacije (NVC), yoge (Adhara Nature yoga) i meditacije (TM i AOL) kao i prihvaćanja zdravlja i veselja u hrani kao jedne od ključnih životnih kvaliteta. Puno toga isprobala je u proteklih pet godina u Adhari dijeleći s Irenom životne uvide i dnevna raspoloženja, profesionalne prakse i svakodnevne životne tehnike. Ireninom holističkom pristupu zdravlju dodaje komplementarne elemente dugoročnog planiranja promjene, motivacije i podrške pri odabiru prave aktivnosti i pravog sadržaja u pravo vrijeme.