ivana2, adhara

Ivana Šimić

About Ivana Šimić

Ivana je diplomirala nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Kroz dugogodišnja volontiranja i posao stekla je praktično iskustvo u radu s raznim profilima ljudi.

Sve te osobe imale su nešto zajedničko, a to je potreba za individualnim pristupom, pomoć i podrška koju najčešće nisu nalazili u svojoj okolini. Upravo ju je rad s ljudima naučio potrebi  holističkog pristupa  u kojemu se čovjeka gleda kao cjelinu – tijela, uma i duha.

Kroz rad s veganima i vegetarijancima otvara joj se nova prilika za daljinu edukaciju na području biljne prehrane te novi pogled ne samo na prehranu nego i  na okoliš u kojem živimo, svijet u kojem gradimo budućnost i kojeg ostavljamo budućim naraštajima. Završila je T. Colin Campbell Plant-Based Nutrition Course te surađuje s udrugom Prijatelji životinja na raznim projektima. Autorica je knjige „Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi“.

Upotreba eteričnih ulja i mirisa te masaže u terapijske svrhe uvela ju je u čarobni svijet aromaterapije, a pokazala se iznimno korisnom kroz trudnoću, porod i njegu djeteta. Upravo kroz odgoj svog djeteta, ali i potrebe drugih roditelja usmjerava joj se fokus na prehranu i njegu djece.

Irenu upoznaje još za vrijeme fakulteta u Udruzi za prevenciju prekomjerne težine nakon čega se nastavlja uspješna suradnja kroz niz zajedničkih projekata. U centru obavlja poslove nutricionističkog savjetovanja, vodi radionice kuhanja za djecu i odrasle te priprema fitoterapijske pripravke prema provjerenim recepturama kuće.

Vesele ju putovanja, boravak u prirodi, izrada prirodne kozmetike, kuhanje i isprobavanje novih okusa i kombinacija.

Mag. nutricionizma i aromaterapeut. Vodi nutricionistička savjetovanja, radionice kuhanja, predavanja vezana uz nutricionizam i zdravlje.

„Nemoj nikada zaboraviti da se zemlja ushićuje na dodir tvog bosog stopala, a da vjetar žudi za igrom s tvojom kosom.“  Khalil Gibran