Radionica za odrasle – “Živjeti svoje potencijale”

• Probudi energiju, otkloni prepreke i kreni – tečaj otključavanja vlastitih potencijala
• Kroz rad s pranom, uvjerenjima, podsvjesnim umom do svjesnih odluka i akcije
• Alati: yoga (asane – u kombinaciji sa bandama, tehnike disanja – pranayame, kriye, razni, vođeni procesi, timeline healing (iscjeljivanje vremenskih linija), tapkanje (EFT tehnika)

U sklopu Adhara ljetovanja za velike i male, na otoku Ižu,

trajat će od nedjelje, 07.07.2024., do petka, 12.07.2024., ukupno 6 dana, po 3 sata dnevno, od 10:00 do 13:00 sati, istovremeno s radionicom za djecu.

Dolazak na ljetovanje – u hotel Korinjak – u subotu 06.07.2024. i odlazak u subotu, 13.07.2024.

O radionici:
Ova šestodnevna radionica osmišljena je kako bi našem sustavu omogućila učinkovit način prevladavanja unutarnjih obrazaca koji uzrokuju prijanjanje za događaje, ljude i stvari koje nas ometaju i koče u ostvarivanju naših unutarnjih namjera.

Kroz radionicu duboko ćemo se opustiti, odmoriti dušu i tijelo te energizirati svoje tijelo i napuniti ga životnom energijom.

Cilj je dotaknuti ponovno razinu sebe gdje počiva naša radost, entuzijazam i duboki mir, stanje iz kojeg proizlazi sva kreativnost i manifestacija.

Prana ili životna energija je sila koja upravlja našim energetskim tijelom povezanim s našim fizičkim tijelom. Rad na energetskom tijelu, kada ga osnažujemo pranom, podiže nam svijest i daje nam mogućnost prepoznavanja i prevladavanja obrazaca koji nas koče u životu i sprječavaju nas da se izrazimo u poslu, karijeri, odnosima ili kroz hobije i interese koje imamo. Učeći o prani, učimo se upravljati svojom životnom energijom, dolazimo u dodir sa svojim unutarnjim bićem i ljepotom koju nosimo, počinjemo je ispoljavati te postajemo samosvjesni, puni energije i životnim prilikama neodoljivi.
Paralelno s drugim tehnikama za otklanjanje nepoželjnih impresija, kročimo putem ostvarenja našeg punog potencijala.
Tečaj nas vodi prema intrinzičnoj motivaciji za ostvarenje naših snova koje lakše pretvaramo u stvarnost.
Kroz radionicu radit ćemo na fizičkom i na praničnom tijelu putem yoga asana, tehnika disanja i pranayame, kriya tehnika za pročišćenje energetskih centara (chakri), vođenih meditacija. Paralelno s otvaranjem i energizacijom naših energetskih centara, radit ćemo s tehnikom tapkanja (EFT tehnika) i tehnikom Timeline healinga (iscjeljivanja vremenskih linija) kako bismo radili na našim negativnim uvjerenjima i obrascima, otvorili put iscjeljenju i pozitivnoj promjeni te ostavili svoje unutarnje želje.
Raznim procesima osvijestit ćemo povezanost, ljubav i pripadnost jedni drugima te raditi na postavljanju teme kojom ćemo se baviti, postavljanju namjere i kreiranju proaktivnog plana za ostvarenje želja u životu. Putem ovih alata osnažujemo svoj energetski sustav, radimo na otklanjanju emocionalnih i mentalnih blokada te otvaramo put snažnoj kreativnoj energiji koja je pokretač svega u našim životima. Tako postajemo korak bliže tome da naši snovi postanu stvarnost i da izrazimo svoje biće u ovome fizičkome svijetu.
Ovom prilikom ćemo naučiti i bitne principe ayurvede – ritmove u prirodi (cirkadijarni ritmovi) te osnovne dnevne rituale koji potiču visoku pranu / životnu energiju u našem tijelu. Dobit ćemo kućni program za kasnije prakticiranje naučenih alata i tehnika iscjeljivanja.

O Yoga asanama: Yoga je drevna disciplina koja koristi asane ili različite položaje tijela kako bi postigla jedinstvo uma i tijela. Neki položaji otvaraju prsni koš i područje srčane čakre, drugi djeluju na pelvičku regiju i reproduktivne organe te debelo crijevo, a neki potiču rad štitne žlijezde i čakre koja ju kontrolira. Tijekom izvođenja asana koristit ćemo bande (energetske ključeve) kako bismo zadržali pranu / vitalnu životnu energiju u našem tijelu. Yoga vježbe koje izvodimo su lagane i mogu ih izvoditi gotovo svi, uključujući i potpune početnike.

O tehnikama disanja: Tijekom tečaja koristit ćemo tehnike disanja – pranayama i kriye iz sustava koje ćemo kombinirati s praksom bandi kako bismo pojačali njihov učinak i dugotrajnost. Pranayama su tehnike kojima “usmjeravamo” pranu u našem organizmu, dok su kriye tehnike kojima čistimo svoje energetske centre od blokada (starih impresija, snažnih emocija itd.). Specifičan slijed izvođenja vježbi disanja s bandama omogućuje da naša yoga praksa poprimi potpuno drugačiju dubinu, te da u kratkom vremenu postignemo ono zbog čega možda već desetljećima vježbamo.

O nidra yogi: Tijekom tečaja radit ćemo tehniku dubokog opuštanja, gdje objedinjujemo sve dijelove našeg tijela – nidra yogu. Nidra yoga je duboka tehnika opuštanja iz tradicije yoge, laka za praćenje; u kojoj ležimo, zatvorenih očiju, a voditelj nas polako vodi kroz određene dijelove našeg tijela. Tijekom yoga nidre dolazi do dubokog opuštanja, usklađivanja rada parasimpatikusa (autonomnog živčanog sustava zaduženog za opušteno stanje kada se stanice tijela hrane i opskrbljuju novim nutrijentima), često dolazi do transcendentalnog stanja ili jednostavno plutanja misli ili energizirajućeg sna kod nekih osoba. Nakon nidra yoge, imamo osjećaj kao da smo dugo spavali; i tijelo i um su odmoreni i napunjeni novom energijom. U tom transcendentalnom stanju naše biće je u stanju iscijeliti dijelove sebe.

O tehnikama EFT – tehnika emotivne slobode i Timeline Healing – iscjeljivanje vremenskih linija:
~da bismo živjeli život punim plućima potrebno je ostaviti prošlost tamo gdje i pripada – u prošlosti~
Život nas svako toliko podsjeti da imamo nedovršenog “posla” s prošlošću što u nama oživi nekad burnu nekad tihu a nekad vrlo suptilnu reakciju koja ima tendenciju da nas u djeliću sekunde “zaskoči” i izbaci iz stanja mira, zadovoljstva i pozitivnog stanja uma. Ove reakcije/otpori su također i razlozi zbog kojih ne žanjemo uspijehe u jednom ili više područja života. Pokretači unutrašnjih otpora su razni i u većini slučajeva repetativni, a najočitiji su pri (ne) postavljanju i izvršavanju ciljeva te pri (ne) donošenju i provođenju životno podržavajućih odluka. U ovoj radionici posvetiti ćemo se tehnikama koje ne samo da uspiješno detektiraju uzrok reakcije/otpora već ga I pročišćuju kako bismo napokon mogli živjeti puninu vlastitog života.
Život nije ono što nam se događa već ono što mi doživljavamo dok ga promatramo. Naša percepcija dirigira naš odnos sa vanjskim svijetom a naša percepcija je uvelike obojana dojmovima iz prošlosti.
U prvom dijelu radionice ćemo razraditi i povezati termine kao što su trauma, emocije, ciljevi i postavljanje ciljeva što će u konačnici dovesti do razumijevanja žašto nam se ciljevi u životu ne ispunjavaju bez obzira koliko se trudili.
U drugom dijelu radinice ćemo se teoretski i iskustveno upoznati sa tehnikama koje će nam biti od velike pomoći u prekidu utjecaja prošlosti na našu sadašnjost što u konačnici rezultira većom slobodom izbora i, konačno, ispunjenju postavljenih ciljeva.

EFT – tehnika emotivne slobode – osnivač tehnike je Gary Craig
Gary Craig razvio je Tehniku emotivne slobode (EFT) nakon što je proučavao različite metode osobnog razvoja i terapije. Inspiriran radom dr. Roger Callahana i njegovom “Thought Field Therapy”, Craig je eksperimentirao s kombiniranjem akupresurnih točaka i afirmacija kako bi stvorio jednostavnu, ali učinkovitu metodu za smanjenje emocionalnog stresa i promjenu negativnih uvjerenja. Kroz godine prakse, istraživanja i testiranja na sebi i drugima, oblikovao je EFT u sustav koji danas poznajemo, nudeći ga kao uspiješan alat za svakodnevnu primjenu i samopomoć.

Tehnika Timeline Healing – iscjeljivanje vremenskih linija – osnivač tehnike je Sal Rachhele
Timeline healing je tehnika koja se koristi kako bi se postiglo emocionalno, mentalno i fizičko iscjeljenje. Ova tehnika obično uključuje rad na traumatičnim događajima ili iskustvima iz prošlosti kako bi se oslobodile emocionalne blokade i negativni obrasci ponašanja koji proizlaze iz tih iskustava. Kroz timeline healing, praktičar ili terapeut vodi pojedinca kroz proces povezivanja s različitim vremenskim točkama u prošlosti kako bi se identificirali i oslobodili emocionalni tereti i traume. Ova tehnika uključuje vizualizaciju, energetsko iscjeljenje, rad s podsvjesnim umom i afirmacije kako bi se postigla transformacija i oslobađanje emocionalnih blokada.
Radionica traje 6 dana, po 3 sata dnevno, od 10:00 do 13:00 sati, od nedjelje, 07.07. do petka, 12.07.2024., istovremeno s radionicom za djecu “Yoga, zvuk i kreativni huk”, koja uključuje i EFT metodu/tapkanja za djecu.

Dobrobiti radionice:
• Pročišćavamo i energiziramo energetske centre – čakre, s posebnim naglaskom na prve tri čakre usmjerene na proaktivnost.
• Postavljamo namjeru i jasan plan akcije prema temi koju želimo ostvariti u životu.
• Pročišćavamo i obnavljamo živčani sustav.
• Duboko se opuštamo i odmaramo.
• Dobivamo novu životnu energiju i entuzijazam.
• Osjećamo lakoću, sreću i zadovoljstvo.
• Potičemo kreativnost, vitalnost i vlastitu osobnost.
• Podižemo svijest o sebi i vlastitoj snazi.
• Otpuštamo stare traume i duboko nagomilani stres.
• Radimo na vlastitim obrascima i učimo tehnike za lakše suočavanje sa stresom u svakodnevnom životu.
• Dobivamo znanje o prani (životnoj energiji), dahu, yogi i meditaciji kao kućnoj praksi.
• Naučit ćemo provoditi tehniku tapkanja – EFT metodu – samostalno.
• Naučit ćemo iscjeljivanje putem vremenskih linija (Timeline Healing).
• Steći ćemo znanje iz ayurvede o osnovama dnevne rutine (dinacharya).
• Dobivamo cjelovitu sliku potreba koje čuvaju životnu energiju – kućna yoga praksa, prehrana, dnevna rutina, tehnike rada na starim obrascima i emocijama.

Svi se mogu priključiti radionici bez obzira na prethodno iskustvo. Nije potrebno nikakvo prethodno znanje o yogi, meditaciji itd. Radionica je namijenjena svima koji žele unijeti više svjetla u svoj život i napraviti iskorak prema ostvarenju svojih unutarnjih težnji. Sudionici trebaju biti punoljetne osobe bez psihičkih bolesti i poremećaja.

Voditelji:

Mr. sc. Irena Švenda, mag. nutricionizma, B.S. in Ayurveda, fitoaromaterapeut i yoga terapeut

Od 18. godine kontinuirano vježba yogu, radi tehnike disanja i meditira, te krož život prolazi različite programe, edukacije i retreate iz tog područja.

Irena je mag. nutricionizma, B.S. in Ayurveda, fitoaromaterapeut i yoga terapeut te vodi Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu u Zagrebu, u kojem spaja ayurvedu, nutricionizam, fioterapiju, yoga terapiju, u holističku metodu integrativne medicine s ciljem prevencije i liječenja. U svojoj ayurvedsko – nutricionističkoj ordinaciji redovito održava konzultacije s klijentima, drži seminare, radionice i predavanja
Ayurveda, yoga, nutricionizam, ljekovito bilje, kretanje i bivanje u prirodi inspiriraju je u privatnom i poslovnom životu. Irena je i učiteljica Art of Living programa, gdje s epodučava specifična tehnika disanja – Sudarshan kriya.
Više mjeseci provela je u Indiji na ayurvedskim klinikama gdje je u sklopu školavanja prolazila praksu iz ayurvede.
“Cilj mi je znanje i svjesnost o pravilnom, zdravom i ispunjenom životu te osvještavanja sebe i svojih potreba, prenijeti na one koji su za to spremni!

Ante Vidović

Ante Vidović, ayurvedski terapeut i voditelj programa tapkanja i reprogramiranja matrice

Od malih nogu Ante je tragač u svijetu duhovnosti i dubokih egzistencijalih pitanja. Traganjem dolazi do drevnih znanja ayurvede i yoge koje mu daju zaokruženi dublji uvid u postojanje svijeta i funkcioniranje našeg tijela I uma, što mu donosi radost i osjećaj svrhe i smisla u životu.

U tom istraživanju nailazi na Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu gdje prolazi tečajeve Ayurveda za svakoga i Ayurvedski nutricionizam koji mu dodatno otvaraju vidike u primjeni tog znanja. Kasnije završava poduke za ayurvedske tretmane pod vodstvom izvornih ayurvedskih liječnika iz Indije. Antu posebno zanimaju znanja o fukcioniranju uma, te prolazi i voditeljske tečajeve za tehniku Tapkanja – EFT metoda te Reprogramiranja matrice, što danas primjenjuje u svom radu. Ante surađuje sa Irenom i Adhara centrom, gdje radi ayurvedske tretmane, asistira na ayurvedsko-nutricionističkim radionicama kuhanja te sada zajedno sa Irenom, vodi Intenziv Detox.

 

Cijena radionica:

Iskoristite early bird cijenu do 30.5. na Adharine radionice za velike i male:

Prijave do: Odrasli Dijete roditelja koji pohađa radionicu Dijete roditelja koji ne pohađa radionicu
30.5.  eur 210 eur 100 eur 130
regularna cijena  eur 250  eur 130  eur 160

Sve cijene su izražene po osobi/djetetu.

*U slučaju otkaza radionice do dva tjedna prije radionice dobivate 100% iznos natrag, do tjedan dana prije 50%, a zadnji dan ne vršimo povrat sredstava. Sredstva koja su nepovratna, možete u istom iznosu iskoristiti za neku drugu uslugu u Adhara centru do kraja 2024. godine.

 

Mjesto održavanja radionica: Hotel Korinjak, otok Iž

U cijenu je uključeno:

  • Radionica – a smještaj se rezervira i plaća direktno hotelu Korinjak, Iž

Prijave i info:

adhara.centar@gmail.com, 099 331 4304

Kod koordinatorice Vesne

 

Yoga asana za poticanje rada pojedinih čakri – energetskih središta

yoga asana

Yoga je drevna disciplina koja koristi asane ili različite pozicije tijela u postizanju svog vrhovnog cilja – jedinstva uma i tijela. Nekim yoga asanama otvaramo prsni koš i područje srčane čakre, drugima djelujemo na pelvičku regiju i reproduktivne organe te debelo crijevo, a s nekima potičemo rad štitne žlijezde i čakre koja ju kontrolira.

Yoga vježbe koje izvodimo su lagane, može ih izvoditi gotovo svatko, čak i potpuni početnici.

Marma točke po čakrama

marma

Kroz tečaj ćemo upotrebljavati marma točke vezane uz rad pojedine čakre, one glavne kao i one skrivene ili udaljenije. Objasnit ćemo i njihovo značenje. Stimulirat ćemo ih uz određen način disanja kako bi prana – životna energija protekla kroz taj dio našeg fizičkog i nematerijalnog tijela.

Marma točke su suptilna energetska mjesta na našem tijelu čijom aktivacijom omogućujemo životnoj energiji – prani, da neometeno teče kroz energetske kanale. Tretmanom marma točaka možemo ukoniti bol, potaknuti rad unutarnjih organa, podići razinu svijesnosti, uspostaviti veći sklad u svom organizmu i potaknuti organizam na iscjeljenje, podići svijesnost, vitalnost, ostvariti veću energiziranost tijela.

Znanja o marma točkama drevna su i pomalo skrivena znanja ayurvede koje mi, zahvaljujući svojim mentorima možemo podijeliti s vama.

Meditacija uz zvuk – mantra po čakrama

Naše čakre aktivirat ćemo i uz pomoć drevnih mantri – zvukova koji pomažu vrtnju u tom energetskom području. Pjevajući te zvukove može se osjetiti vibracija u tijelu, posebno u dijelu vezanom uz pojedinu čakru.

Nidra yoga

Na kraju svakog ciklusa u danu, napravit ćemo duboko opuštanje, gdje objedinjavamo sve dijelove našeg tijela – nidra yogu.

Nidra yoga je duboka tehnika opuštanja iz tradicije yoge, laka za praćenje; u kojoj ležimo, zatvorenih očiju, a voditelj nas polako vodi uz pažnju na određene dijelove našeg tijela. Tijekom yoga nidre događa se duboko opuštanje, usklađivanje rada parasimpatikusa (autonomnog živčanog sustava zaduženog za opušteno stanje kada se stanice tijela hrane i opskrbljuju novim nutrijentima), često se događa transcendentalno stanje ili samo plutanje misli ili energizirajući san kod nekih osoba. Nakon nidra yoge imamo osjećaj kao da smo dugo spavali; i tijelo i um su odmoreni i napunjeni novom energijom.

Tehnika tapkanja /EFT metoda i reprogramiranja matrice

Ovog puta ćemo tehnike tapkanja i reprogramiranja matrice usmjeriti na rad prema pojedinim čakrama, pročišćavajući svaki pojedini energetski centar od nakupljenih emocija, starih obrazaca i trauma, stresa.

Da bismo živjeli život punim plućima potrebno je ostaviti prošlost iza sebe.

Život nas svako toliko podsjeti da imamo nedovršenog “posla” s prošlošću što u nama izaziva burnu, tihu ili vrlo suptilnu reakciju koja nas nekad u djeliću sekunde zateče i izbaci iz stanja mira, ravnoteže i pozitivnog stanja uma. Obzirom da često imamo posla sa nepodržavajućim podsvijesnim uvjerenjima i duboko pohranjenim emocijama koje je često teško detektirati, u ovoj radionici, radimo duboko s jednostavnim, a moćnim tehnikama: EFT – tehnika emocionalne slobode – ili tapkanje te koristimo alate iz metode reprogramiranja matrice.

 

Iste sadrže potrebno znanje i alate koji transcendiraju vječnu unutarnju borbu i uspostavljaju mir unutar nas samih. Jednom kad na ovaj način obgrlimo svoju prošlost, spontano i iskustveno, integriramo da je život igra i pustolovina koja nestpljivo čeka na nas da ju živimo punim plućima.

Cilj nam je u ovoj radionici rada na čakrama, pročistiti svoje energetsko tijelo, kako bismo išli lakši dalje, bez tereta starih emocija, misli, stresova itd.

Druge pak metode disanja, meditacije, omogućit će nam da napunimo svoje tijelo životnom energijom – pranom.

Staro i dotrajalo ide van, a novo, svježe, živopisno ulazi u naš sustav.