Radionica za odrasle – “Energiziraj svoje tijelo putem čakri”

U sklopu Adhara ljetovanja za velike i male, otok Iž

od nedjelje 20.8. do petka 25.8.2023. / 6 dana, po 3 h, od 10-13h / u isto vrijeme sa radionicom za djecu

Dolazak na ljetovanje – u hotel Korinjak – u subotu 19.8.2023. i odlazak subota 26.8.2023.

O radionici:

Ova šestodnevna radionica u potpunosti će vas oduševiti, odmoriti i dati vam novi entuzijazam.

Svaki dan prolazit ćemo određene energetkse centre, kako bismo na kraju tečaja objedinili naš sustav u cjelinu kroz rad na svih 7 čakri.

Čakre su energetski centri u našoj auri (energetskom tijelu) koje su zadužene za manifestaciju emocija, rada unutarnjih organa, živčanog sustava, a u vezi su s protočnošću i stanjem prane (životne energije) u organizmu.  Radom na čakrama čistimo staru nakupljenu energiju, stare emocije i uvjerenja, pomažemo vitalnoj energiji da procirkulira kroz naše tijelo i um, kako bismo doživjeli sklad, sreću i puninu života.

Tijekom radionice koristit ćemo alate: yoga asane, tehnike disanja, marma točke, mantre – zvuk, meditaciju i tehniku tapkanja – EFT metodu, kako bismo prošli kroz jedan po jedan energetski centar (čakru) i vitalizirali ih.

Radom s ovim snažnim alatima, ciljano na energetskim centrima koji su povezani s našim unutarnjim organima, direktno utječemo na svoju fiziologiju te pomažemo uklanjanju poremećaja i bolesti koji su nastali i u našem fizičkom tijelu.

U radionici ćemo vas naučiti i bitne principe ayurvede – poput osnovnih dnevnih rutina te ćemo vas naučiti osnovnom konceptu cjelovite prehrane po ayurvedsko – nutricionističkim načelima.

Naučit ćemo vas i kućnu yoga-marma-dah praksu te kako koristiti tehniku tapkanja – EFT samostalno.

Cilj nam je: da se tijekom radionice duboko opustite, prošistite sve ono što vas smeta, uzdignete svoju energiju, naučite nešto novo o sebi, ayurvedi, yogi, da se dobro zabavite i otiđete kućama novi, puni životne energije!

Radionica traje: 6 dana, po 3 h, od 10-13h, od nedjelje 20.8. do petka 25.8.2023. / u isto vrijeme s radionicom za djecu

Paralelno se održava radionica za djecu “Yoga, zvuk i kreativni vuk”

 • dok su odrasli na svojoj radionici, djeca su na svojoj radionici!

 

Dobrobiti radionice:

 • Pročišćavamo i energiziramo svih 7 energetskih centara- čakri,
 • Pročišćavamo i obnavljamo živčani sustav,
 • Duboko se opuštamo i odmoramo,
 • Dobivamo novu životnu energiju i entuzijazam,
 • Dobivamo osjećaj lakoće, sreće i zadovoljstva,
 • Budimo kreativnost, vitalnost, vlastitu osobnost,
 • Podižemo svijesnost o sebi,
 • Otpuštamo stare traume,
 • Otpuštamo duboko nagomilani stres,
 • Radimo na vlastitim obrascima,
 • Učimo tehnike kojima se možemo lakše nositi sa stresom u svakodnevnom životu,
 • Dobivamo znanje o dahu, yogi, marma točkama, opuštanju, kao kućnoj praksi,
 • Dobivamo znanje o samostalnom provođenju tehnike tapkanja – EFT metoda,
 • Dobivamo znanje iz ayurvede o osnovama dinacharye (dnevne rutine),
 • Dobivamo znanje o pravilnom ayurvedsko – nutricionističkom obroku,
 • Zaokružujemo sliku potreba koje čuvaju životnu energiju – kućna yoga praksa – prehrana – dnevna rutina – tehnike rada na starim obrascima i emocijama.

Tko može sudjelovati u radionici “Energiziraj svoje tijelo putem čakri”:

 • Bez obzira na prethondo iskustvo svi se mogu priključiti
 • Nije potrebno nikakvo prethodno znanje
 • Svi koji žele unijeti više svjetla u svoj život
 • Punoljetne osobe bez psihičkih bolesti i poremećaja

 

Voditelji:

Mr. sc. Irena Švenda, mag. nutricionizma, B.S. in Ayurveda, fitoaromaterapeut i yoga terapeut

Nutricionizam, ayurveda, ljekovito bilje, kretanje i bivanje u prirodi inspiriraju me u privatnom i poslovnom životu. Cilj mi je znanje i svjesnost o pravilnom, zdravom i lijepom životu te osvještavanja sebe i svojih potreba, prenijeti na one koji su za to spremni.

Od 2013. godine pokrećem Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu u kojem spajam ayurvedu, nutricionizam, fioterapiju, yoga terapiju i kretanje, u holističku metodu integrativne medicine s ciljem prevencije i liječenja. U svojoj ayurvedsko – nutricionističkoj ordinaciji redovito održavam konzultacije s klijentima, držim seminare, radionice i predavanja.– više 

Ante Vidović

Ante Vidović, ayurvedski terapeut i voditelj programa tapkanja i reprogramiranja matrice

Od malih nogu Ante je tragač u svijetu duhovnosti i dubokih egzistencijalih pitanja. Traganjem dolazi do drevnih znanja ayurvede i yoge koje mu daju zaokruženi dublji uvid u postojanje svijeta i funkcioniranje našeg tijela I uma, što mu donosi radost i osjećaj svrhe i smisla u životu.

U tom istraživanju nailazi na Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu gdje prolazi tečajeve Ayurveda za svakoga i Ayurvedski nutricionizam koji mu dodatno otvaraju vidike u primjeni tog znanja. Kasnije završava poduke za ayurvedske tretmane pod vodstvom izvornih ayurvedskih liječnika iz Indije. Antu posebno zanimaju znanja o fukcioniranju uma, te prolazi i voditeljske tečajeve za tehniku Tapkanja – EFT metoda te Reprogramiranja matrice, što danas primjenjuje u svom radu. Ante surađuje sa Irenom i Adhara centrom, gdje radi ayurvedske tretmane, asistira na ayurvedsko-nutricionističkim radionicama kuhanja te sada zajedno sa Irenom, vodi Intenziv Detox.

 

Cijena radionica:

Iskoristite early bird cijenu do 30.4. na Adharine radionica za velike i male:

Prijave do: Odrasli Dijete roditelja koji pohađa radionicu Dijete roditelja koji ne pohađa radionicu
30.4. 175 eur 60 eur 95 eur
1.5.-15.8. 199 eur 70 eur 110 eur
cijena radionice u slučaju smještaja izvan hotela 259 eur 91 eur 143 eur

Sve cijene su izražene po osobi/djetetu.

*U slučaju otkaza radionice do dva tjedna prije radionice dobivate 100% iznos natrag, do tjedan dana prije 50%, a zadnji dan ne vršimo povrat sredstava. Sredstva koja su nepovratna, možete u istom iznosu iskoristiti za neku drugu uslugu u Adhara centru do kraja 2023. godine.

 

Smještaj i polupansion do 30.4.: 10% popusta.

Mjesto održavanja radionica: Hotel Korinjak, otok Iž

U cijenu je uključeno:

 • Radionica – a smještaj se rezervira i plaća direktno hotelu Korinjak, Iž

Prijave i info:

adhara.centar@gmail.com, 099 331 4304

Kod koordinatorice Ive

Yoga asana za poticanje rada pojedinih čakri – energetskih središta

yoga asana

Yoga je drevna disciplina koja koristi asane ili različite pozicije tijela u postizanju svog vrhovnog cilja – jedinstva uma i tijela. Nekim yoga asanama otvaramo prsni koš i područje srčane čakre, drugima djelujemo na pelvičku regiju i reproduktivne organe te debelo crijevo, a s nekima potičemo rad štitne žlijezde i čakre koja ju kontrolira.

Yoga vježbe koje izvodimo su lagane, može ih izvoditi gotovo svatko, čak i potpuni početnici.

Marma točke po čakrama

marma

Kroz tečaj ćemo upotrebljavati marma točke vezane uz rad pojedine čakre, one glavne kao i one skrivene ili udaljenije. Objasnit ćemo i njihovo značenje. Stimulirat ćemo ih uz određen način disanja kako bi prana – životna energija protekla kroz taj dio našeg fizičkog i nematerijalnog tijela.

Marma točke su suptilna energetska mjesta na našem tijelu čijom aktivacijom omogućujemo životnoj energiji – prani, da neometeno teče kroz energetske kanale. Tretmanom marma točaka možemo ukoniti bol, potaknuti rad unutarnjih organa, podići razinu svijesnosti, uspostaviti veći sklad u svom organizmu i potaknuti organizam na iscjeljenje, podići svijesnost, vitalnost, ostvariti veću energiziranost tijela.

Znanja o marma točkama drevna su i pomalo skrivena znanja ayurvede koje mi, zahvaljujući svojim mentorima možemo podijeliti s vama.

Meditacija uz zvuk – mantra po čakrama

Naše čakre aktivirat ćemo i uz pomoć drevnih mantri – zvukova koji pomažu vrtnju u tom energetskom području. Pjevajući te zvukove može se osjetiti vibracija u tijelu, posebno u dijelu vezanom uz pojedinu čakru.

Nidra yoga

Na kraju svakog ciklusa u danu, napravit ćemo duboko opuštanje, gdje objedinjavamo sve dijelove našeg tijela – nidra yogu.

Nidra yoga je duboka tehnika opuštanja iz tradicije yoge, laka za praćenje; u kojoj ležimo, zatvorenih očiju, a voditelj nas polako vodi uz pažnju na određene dijelove našeg tijela. Tijekom yoga nidre događa se duboko opuštanje, usklađivanje rada parasimpatikusa (autonomnog živčanog sustava zaduženog za opušteno stanje kada se stanice tijela hrane i opskrbljuju novim nutrijentima), često se događa transcendentalno stanje ili samo plutanje misli ili energizirajući san kod nekih osoba. Nakon nidra yoge imamo osjećaj kao da smo dugo spavali; i tijelo i um su odmoreni i napunjeni novom energijom.

Tehnika tapkanja /EFT metoda i reprogramiranja matrice

Ovog puta ćemo tehnike tapkanja i reprogramiranja matrice usmjeriti na rad prema pojedinim čakrama, pročišćavajući svaki pojedini energetski centar od nakupljenih emocija, starih obrazaca i trauma, stresa.

Da bismo živjeli život punim plućima potrebno je ostaviti prošlost iza sebe.

Život nas svako toliko podsjeti da imamo nedovršenog “posla” s prošlošću što u nama izaziva burnu, tihu ili vrlo suptilnu reakciju koja nas nekad u djeliću sekunde zateče i izbaci iz stanja mira, ravnoteže i pozitivnog stanja uma. Obzirom da često imamo posla sa nepodržavajućim podsvijesnim uvjerenjima i duboko pohranjenim emocijama koje je često teško detektirati, u ovoj radionici, radimo duboko s jednostavnim, a moćnim tehnikama: EFT – tehnika emocionalne slobode – ili tapkanje te koristimo alate iz metode reprogramiranja matrice.

 

Iste sadrže potrebno znanje i alate koji transcendiraju vječnu unutarnju borbu i uspostavljaju mir unutar nas samih. Jednom kad na ovaj način obgrlimo svoju prošlost, spontano i iskustveno, integriramo da je život igra i pustolovina koja nestpljivo čeka na nas da ju živimo punim plućima.

Cilj nam je u ovoj radionici rada na čakrama, pročistiti svoje energetsko tijelo, kako bismo išli lakši dalje, bez tereta starih emocija, misli, stresova itd.

Druge pak metode disanja, meditacije, omogućit će nam da napunimo svoje tijelo životnom energijom – pranom.

Staro i dotrajalo ide van, a novo, svježe, živopisno ulazi u naš sustav.