Kako dobro i zdravo živjeti?

Pratite studiju: Self-Directed Biological Transformation Initiative (SBTI)

SBTI je studija koja će pokazati kako i u kojoj mjeri dobar stil života koji uključuje meditaciju, yoga-u i specifične biljne pripravkete same biljke, može utjecati na promicanje zdravlja i omogućiti dugovječnost. Sve spomenute metode mogu se blisko povezati sa načelima ayurvedske medicine te će rezultati studije približiti ayurvedsku medicinu zapadnim zemljama.

U današnje vrijeme je postalo opće poznato kako stil života utječe na psiho-fizičko stanje te se ljudi sve više okreću drevnim i prirodnim metodama življenja kako bi očuvali zdravlje. Međutim, jako malo je od tih metoda ispitano sa strane zapadne medicine i ne postoje konkretna objašnjenja kako i zašto neka od njih djeluje. Iz tog razloga, po prvi puta se u SAD-u pokrenula studija koja će nam dati sa znanstvene strane odgovore na ta pitanja. Studija se odvija pod sponzorstvom kalifornijskog Sveučilišta University of California, u San Diegu u suradnji sa Harvardskim Sveučilištom i ostalim institutima SAD-a.

Studija će ispitati na koji način efekti cjelokupnog stila dobrog življenja utječu na fiziološko stanje čovjeka, biokemijske faktore organizma te do krajnje točke psihosocijalnog života.

S obzirom da je studija završila u ožujku ove godine, 2015. trenutno se čekaju rezultati koji će nam dati konkretne odgovore na pitanja kako pravilno živjeti u skladu s prirodom i kako pravilan stil života utječe na naše zdravlje.

Pratite naše vijesti u kojima ćemo Vas obavijestiti o rezultatima ovog istraživanja, a do tada ostanite zdravi i u skladu sa prirodom!

Izvor: ClinicalTrials.gov A service of the U.S. National Institutes of Health
Information provided by (Responsible Party): Paul J. Mills, University of California, San Diego