Recept: Tofu – proteini bez masnoća
Uživajte u ukusnom obroku.
Za dvije osobe:
1/4 šalice soka od limete
1/4 šalice soja sosa
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica kikiriki maslaca
250 g tofua, izrezati na male kocke
¾ – 1 šalica špageta od cjelovitih žitarica
3 žlice vode
3 češnja češnjaka, mljevenog
1 žlica mljevenog svježeg đumbira
6 šalica tanko narezanog kupusa
1 srednje paprika, tanko narezane
1 šalica graška
Špagete stavite kuhati u kipuću vodu. Izmiješati sok od limete, soja sos i ulje, umiješati tofu i ostaviti da odstoji 10-tak uz povremeno miješanje. Tofu prebacimo na tavu i pečemo do zlatno smeđe boje (16-18 min). Umutiti maslac od kikirikija, 3 žlice vode, češnjak i đumbir u marinada, dodati špagete, kupus, paprika i grašak i za kraj dodati tofu.