Francuska-salata-na-novi-nacin-adhara-ayurveda-nutricionizam

Francuska salata na novi način

Naučite kako pripremiti Francusku salatu na drugačiji način.

Francuska salata bogata je kalorijama, masnoćama i često „teško sjedne“ kao dio ionako obilnog obroka. Kako bismo „olakšali“ želudac, pripremili smo za vas recept sa manje masnoća te odabrali masnoće iz maslinovog ulja.

Sastojci:
4 tvrdo kuhana jaja, od kojih se samo 1 žumanjak iskoristi, a ostala 3 daju mačku koji će se razveseliti
Kiseli krastavci – 8 kom ili koliko vam odgovara da nije previše kiselo
Jabuka – 1 kom
Celer kuhan – ½ kom
Mrkva kuhana – 2 kom
Grašak kuhan – 1 šalica

Povrće kratko skuhati da ostane hrskavo i narezati na kockice. Jaja skuhati te izvaditi žumanjke i razveseliti svojeg ili susjedovog mačka, a bjelanjke razrezati na kockice. Jabuku oguliti i narezati na kockice. Jabuka ublaži kiseli okus salate.

Za umak:
Maslinovo ulje – 4 žlice
Svježi kravlji sir – 6 žlica vrhom
Sok limuna – 2 – 3 žlice
Malo para i soli

Sve sastojke pomiješati i dobro izmiksati da se dobije fina krema i nju umiješati u salatu.

Dobar tek!

Irena Švenda