Yoga-uma-adhara-ayurveda-nutricionizam

Yoga uma

Yoga je disciplina koja koristi tijelo i dah kao alate za smirivanje uma. Time postiže sreću i zadovoljstvo, te bivanje u sadašnjem trenutku. Yoga znači biti sad i tu, jer život i je jedino sada.
Yoga, kao disciplina opisana je u „Patanjalijevim yoga sutrama „– jednom od najbiljih djela na području poznavanja psihologije uma i baratanja njime, starijim od svih modernih psihologija i novih znanosti.
„Mudrost yoge“ Stephana Cope knjiga je u kojoj je autor uspio na uzbudljiv način prrepričati Yoga sutre kroz životne priče koje je osobno proživio.
Uz asane i disanje, yoga daje i niz dodatnih načina discipline uma, a jedan od njih je prakticiranje sreće i zahvalnosti. Nakon vježbe ili prije spavanja u minutama tišine, osvijestimo što imamo, i jednostavno uživajmo u tome!
S malo yoge – položaja za tijelo, tehnika disanja i meditacije – postići ćete mir i nakon napornog radnog dana. To je naše iskustvo kada se svakim danom nakon posla, nađemo u dvorani za yogu, onako nevoljki , a i izlazimo sa smiješkom na licu.

Ne možeš postati sretan
Možeš jedino BITI sretan!