adhara yoga

Online yoga u Adhari i vašem domu

U ovim izazovnim vremenima važno se prilagoditi, a zahvaljujući tehnologiji i internetu možemo, koliko god je to moguće, pokušati nastaviti s uobičajenim aktivnostima. Mi smo se uhvatili u koštac s trenutnom situacijom i odlučili pokrenuti online yogu. Pri tome smo uzeli u obzir ekonomsku i zdravstvenu situaciju.

Zašto je bitna yoga za vrijeme trajanja korona virusa?
Svi znamo da yoga pomaže uravnoteženju uma i tijela. Život u izolaciji donosi niz ograničenja, koja utječu na pojavu depresivnog raspoloženja, tjeskobu, agresivnost, svađe u obitelji, manjak kretanja i obilnije jedenje i opće nezadovoljstvo, a sve zajedno na slabljenje našeg organizma. 
Naš imunološki sustav direktno je povezan sa stanjem tijela i odgovara na stres koji primamo kao i na promjene u probavnom sustavu. Kada smo napeti i u stanju pojačanog lučenja hormona stresa naš imunološki sustav slabi. Znanstvenici su danas otkrili povezanost kroničnog stresa sa povećanjem infekcija i nastanka kroničnih i malignih bolesti. Zdravi mišići ili prema ayurvedi mamsa dhatu direktno su vezani uz zdravlje psihe. Svi imamo iskustvo kako nas vježba čini optimističnijima, vraća nam energiju, smanjuje nezdravi apetit. Yogom stimuliramo rad unutarnjih organa – probavnih organa i endokrinog sustava, radimo na mišičnom tonusu svih mišića tijela (ne samo lokomotornog sustava već i mišića koji grade unutarnje organe što je jedinstveno za yogu), jačamo i istežemo zglobove i kosti
U yogi fizička vježba se kombinira uz pažnju  (svjesno izvođenje vježbi uz pažnju) praćenu dahom čime se postiže ta duboka učinkovitost yoge na opuštanje psihičkih napetosti uz istovremeno energiziranje uma. Yogom se smanjuje psihička napetost, um se relaksira, a ostaje budan, javlja se prihvaćanje i mogućnost pravilnog odgovora na novonastalu situaciju – postajemo kreativni.
Sami stvaramo osobnu stvarnost putem mislili, emocija i naših dijela. Učinimo ju kvalitetnijom za sebe i svoju okolinu! 
 
Termini: 
  • ponedjeljak i srijeda od 18:00 – 19:00 h
 
Način izvođenja: 
  • yogu vodimo preko Zooma, mi u Adhara centru, vi u udobnosti svog doma 
  • održava se preko Zoom-a, a upute dobivate nakon prijave (vrlo je jednostavno)
  • potreban vam je laptop, internet, 2,5 m praznog prostora za prostirku i dobra volja
 
Ograničen broj polaznika – jer vas tijekom izvođenja yoge korigiramo putem Zoom aplikacije (naše su grupe male) 
Cijene:
  • 220 kn mjesečno /uključuje 2 termina tjedno
  • 120 kn mjesečno /za  termin 1 x tjedno
  • drop in sat – 30 kn
  • prvi ogledni sat je besplatan (možete i više ako vam treba za odluku)
  • Nezaposleni, studenti, umirovljenici imaju 20% popusta
  • Za osobe koje su zbog trenutne situacije nastale korona virusom ozbiljno materijalno pogođene i ne mogu plaćati, omogućujemo besplatno sudjelovanje na Online satovima yoge i radionicama kuhanja
Voditeljice

Prijava obavezna na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304

PRIJAVI SE
OGRANIČEN BROJ MJESTA, REZERVIRAJ SVOJ TERMIN – prijave i informacije na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304.

INFORMACIJE ZA UPLATU: IBAN HR4724020061100664099.