Video: Plodovi prirode u borbi protiv bolesti

Mr. sc. Irena Švenda, mag. nutr. Vijesti RTL televizije.

Naši su stari nekako uvijek znali što iz prirode upotrijebiti protiv pojedinih bolesti. Danas se sve više okrećemo onome što su nam savjetovale bake. Tržnice su prepune superhrane, koja će nam pomoći u borbi protiv tumora, u detoksikaciji i bildanju imuniteta. U našem prilogu doznajte zlata vrijedne savjete

Da u Lijepoj Našoj volimo jesti, nije nikakva novost. Ta nas je ljubav prema hrani i dovela do petog mjesta na ljestvici najdebljih nacija na svijetu. A ta nas je ljestvica, točnije debljina, dovela do brojnih bolesti.

“Postoji zgodan alat s kojim možemo okrenuti svoj život prema zdravlju ili prema bolesti jer ga ionako svakodnevno unosimo”, kaže nutricionistica Irena Švenda.

Mi se danas okrećemo prema zdravlju. Stiže proljeće, stižu vitamini. A stiže i recept za jačanje imuniteta.

“Zeleno lišće koje niče u proljeće izrazito je bogato klorofilom, C vitaminom i drugim tvarima za obranu organizma. Ono što možemo napraviti za naš imunitet je cijediti sok od tog zelenog lisnatog i tako najbolje iskoristiti ovo proljetno doba”, dodaje nutricionistica.

Proljeće je idealno i za detoksikaciju. Prvu pomoć pružit će vam crna rotkva, kelj i radič.

“Izdvojili smo povrće koje u sebi ima veći sastojak gorkih tvari, koje su nam ključne za zdravlje jetara, odnosno da potaknu njenu regeneraciju i da ona pospješi izlučivanje toksina iz organizma”, nastavlja Švenda.

Hrana može biti lijek ili izvor brojnih bolesti. Odluka je na vama, a vrijeme je baš idealno za malo zdravih i ukusnih promjena.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Vijesti RTL