Radionica kuhanja: Načela pripreme smoothi-a i sokova /16.04. od 18-20h
Znali smo se zezati pa smoothie nazivati “smoothitis” – onaj koji uzrokuje upalu (-itis je nastavak u riječima koje pokazuju upalu – gastr-itis, kol-itis itd). Da istina je, nije za svakog smoothie, i nije za svakoga sok. Bitno je znati kakav sok i/ili smoothie nam odgovara i kako napraviti smoothie ili sok da bude u skladu sa mojom probavom, i stanjem organizma.
Na radionici ćemo naučiti ayurvedske temelje za razlikovanje tko može uopće piti takve napitke, i kako ih napraviti da budu uravnoteženi po ayurvedskim načelima. Postoji bitna razlika između smoothi-a i soka, mi ćemo je naučiti. Također ćemo naučiti u kojim slučevima koristiti smoothie, a kada sokove kako bi nahranili ili detoksicirali svoj organizam.
Volite li više sokove ili smoothi-e?
Koji i kakav je za koju doshu bolji?
Je li bolje za vas gristi ili piti voće i povrće?
Je li bolje za vas jesti kuhano zeleno povrće ili sirovo u smoothiu?
Kada jesti smoothie?
Tko ne bi trebao koristiti smoothie?
Jeli smoothie trend ili stvarna potreba?
Koje su dobrobiti smoothi-a?
Saznajte na idućoj radionici Adharine škole kuhanja u utorak, 16.4. u 18 h.
Prijave na link
ili na adhara.centar@gmail.com.