Recept: Losos na salatu
Brzo pripremljen, a ukusan obrok!
Sastojci:
- 120 g rezanaca od heljde ili spaghetti od cjelovitog zrna žitarica
- 150 g šparoga
- 180 g filea lososa, bez kože
- 1 žlica ulja sezama
- 3 žlice soka limuna
- ¼ čajne žličice soli
- ¼ žličice crnog papra
- 2 krastavca, narezan na manje komade
- 1 avokadao, narezan na manje komadiće
U ključaloj vodi skuhajte rezance od heljde i zatim ih procijedite. Šparoge uronite u ključalu vodu na kratko vrijeme (oko 2 minute), izvadite i uronite pod hladnu vodu. Na tavi ispecite file lososa, bez kože. Od sezamovog ulja, limuna, soli i papra napravite preljev kojim prelite rezance i šparoge. Dodajte krastavce i avokado, te prije serviranja losos narezan na manje dijelove.
Dobar tek!