Recept: Pljeskavica od kvinoje i povrća
Zamjena za neki mesni obrok.
Sastojci:
7 žlica maslinova ulja
1 veliki luk, nasjeckati
1 mrkva, srednje veličine, nasjeckati na kolutiće
3 češnja češnjaka, nasjeckati
200 ml vode
1/3 šalice nekuhane kvinoje
½ žličice soli
½ žličice crnog papra
1 šalica slanutka, kuhanog
1 jaje
2 žlice čilija
integralno pecivo
malo zelene salate
rajčica narezana na kolutiče
krušne mrvice
Priprema:
Ugrijati 2 žlice maslinova ulja, dodati luk, mrkvu i češnjak te pirjati oko 3 min. Dodati vodu i kvinoju te ostaviti da zakipi. Kada je kvinoja kuhana, ohladiti je i izmješati je s krušnim mrvicama, soli, paprom, slanutkom i jajem, sve usitniti i složiti malene pljeskavice koje se ispeku sa svake strane dok lagano ne porumene. Dobivene pljeskavice slagati u pecivo s povrćem (prerezati pecivo i slagati zelenu salatu, rajčicu, pljeskavicu, po želji ljuti umak).
Dobar tek!