recept-pljeskavica-kvinoja-povrce-adhara-nutricionizam-ayurveda

Recept: Pljeskavica od kvinoje i povrća

Zamjena za neki mesni obrok.

Sastojci:

7 žlica maslinova ulja

1 veliki luk, nasjeckati

1 mrkva, srednje veličine, nasjeckati na kolutiće

3 češnja češnjaka, nasjeckati

200 ml vode

1/3 šalice nekuhane kvinoje

½ žličice soli

½ žličice crnog papra

1 šalica slanutka, kuhanog

1 jaje

2 žlice čilija

integralno pecivo

malo zelene salate

rajčica narezana na kolutiče

krušne mrvice

 

Priprema:

Ugrijati 2 žlice maslinova ulja, dodati luk, mrkvu i češnjak te pirjati oko 3 min. Dodati vodu i kvinoju te ostaviti da zakipi. Kada je kvinoja kuhana, ohladiti je i izmješati je s krušnim mrvicama, soli, paprom, slanutkom i jajem, sve usitniti i složiti malene pljeskavice koje se ispeku sa svake strane dok lagano ne porumene. Dobivene pljeskavice slagati u pecivo s povrćem (prerezati pecivo i slagati zelenu salatu, rajčicu, pljeskavicu, po želji ljuti umak).

 

Dobar tek!