Zelenim-palacinkama-obiljezite-dan-svetog-Patrika-adhara-ayurveda-nutricionizam

Zelene palačinke

Ukusne, nutritivno bogate, bez glutena. Što više poželjeti od palačinke!

Sastojci:
½ šalice bademovog brašna
2/3 šalice brašna od slanutka
½ šalice kelja, opranog i nasjeckanog na manje komade
1,5 šalica bademova mlijeka
1 žličica zelene pšenice
2 žličice sode bikarbone
1 žlica lanenih sjemenki
4 žlice tople vode
Prstohvat soli
Stevija ili čajna žličica javorova sirupa (zasladite po želji)

Zajedno izmiješajte lan i toplu vodu i ostavite da na kratko odstoji. Bademovo mlijeko, zelenu pšenicu, kelj i steviju ili javorov sirup izmiješajte u blenderu dok ne dobijete glatku masu. Izmiješanim sastojcima dodajte vodu i lanene sjemenke, te sodu bikarbonu, sol, te bademovo i slanutkovo brašno, te sve sastojke dobro izmiješajte.

Dobar tek!