Mitovi-o-debljanju-adhara-ayurveda-nutricionizam

2- dnevna dijeta – može li biti lakše??

“Bez brojanja kalorija, izbacivanja namirnica i čudnih zelenih napitaka. Naučite kako smršaviti, a da ste na dijeti samo 2 dana u tjednu.”

Bio je ovo naslov jednog članka objavljen u cijenjenom medicinskom časopisu. U članku kažu da je dijeta otkivena nakon velikog broja provedenih medicinskih istraživanja u Velikoj Britaniji i potvrđena u studiji koju je proveo Prevention. Njihov zaključaj je da 2-dnevna dijeta može pomoći u gubitku većeg broja kilograma, više centimetara u struku i bokovima i više tjelesne masti u odnosu na tradicionalne planove za gubitak kilograma. Prema istraživanju, ako ste na dijeti samo 2 dana u tjednu, test panelisti izgubili su dvostruko više kilograma u odnosu na osobe koje su se pridržavale određene dijete svakog dana. Odlično u ovoj dijeti je što preostalih 5 dana možete jesti što želite bez straha da ćete prekršiti pravila programa. Ako ste do sada 7 dana u tjednu jeli pomrit sada ga možete jesti preostalih 5 dana. 2-dnevna dijeta ima prednost što te preostale dane nema restrikcije u porcijama, u odabiru namirnica i promjeni životnog stila. Dva dana dok ste na dijeti, odričete se većine hrane i pratite plan prehrane koji je propisan programom dijete. Nema odvojenog kuhanja za vas i obitelj, nemorate se gnjaviti u restoranu što koji meni sadrži i smijete li vi to jesti. Uz sve uvjete, gubite od 500 do 1 kg tjedno.

Zvuči jednostavno, no da li je i stvarno točno?? Sudionici su se dobrovoljno javljali na istraživanje, nema objašnjenja da li su imali nekih zdravstvenih komplikacija, plan prehrane za ta 2 dana morate kupiti, a koliko vam se prehrambene navike poboljšavaju s vremenom nije poznato.

Postepene promjene u prehrani do sada su jedino pokazale značajan dugoročan uspjeh.

I nemojte jesti pomfrit svakoga dana 🙂