Ayurvedsko - nutricionističke konzultacije

INTENZIVNE Ayurvedsko – nutricionističke konzultacije (6.-12.11.2019.)

U sklopu 4. DANA AYURVEDE mr. sc Irena Švenda, magistra nutricionizma te savjetnica ayurvedske medicine (B.Sc. in ayurveda) i fitoterapeutkinja, održati će intenzivne ayurvedsko – nutricionističke konzultacije i dijagnozu.

Osim toga, moguće je uzeti i paket (program prehrane i jelovnici).

 

AYURVEDSKO – NUTRICIONISTIČKE KONZULTACIJE  I DIJAGNOZA temelje se na individualnom razgovoru s ayurvedskim terapeutom ili liječnikom. Cilj je dobiti detaljan uvid u trenutno stanje organizma na bezbolan i brz način. Najprije se uzima (usmena) anamneza: o probavi, metabolizmu, stanju organa. Zatim slijedi dijagnostika pregledom jezika, očiju, noktiju, pulsa te palpacija abdomena.Određuje se ukupno stanje tijela, te stanje dosha (biokonstitucijskih elemenata), agni-a (probavna vatra, stanje želuca, tankog i debelog crijeva), agni u tkivima (metabolizam), stanje dhatua (tkiva i organa). Nakon pregleda dobivaju se preporuke za prehranu u skladu s doshama, stanjem agnia i organa te preporuke za biljne pripravke.

 

Cijena: Pregled i konzultacije kod mr. sc. Irene Švenda, mag. nutr., B.Sc. in ayurveda, fitoterapeut

 • 450 kn (1,5h)
 • 20% popusta nezaposleni, studenti, umirovljenici, za članove obitelji istog kućanstva
 • 20% popusta za polaznike drugih aktivnosti
 • donacija – za sve one koji ne mogu platiti predloženu cijenu

 

PAKET – PROGRAM PREHRANE I JELOVNICI

Za one koji žele detaljnije preporuke, te im trebaju uravnoteženi recepti prema vlastitom stanju organizma. Izrađuje se nakon uvodnih konzultacija i uključuje individualnu izradu smjernica za prehranu i biljne pripravke, izradu individualnog jelovnika.

Uključuje:

–        Uvodni pregled i konzultacije s mr. sc. Irene Švenda

–        Izradu programa i jelovnika

–        Konzultacije uz isporuku programa prehrane i jelovnika s mr. sc. Irenom Švendom, mag. nutri., B.Sc. in Ayurveda, fitoterapeut

–        Praćenje stanja kroz 4 tjedna – pitajte nas sve što vas zanima

–        Kontrolu nakon 4 tjedna

Cijena: 1000 kn, u liječenu karcinoma 1500 kn

Termini: od 6. -12.11. u vremenu od : dani u tjednu 14:00-20:00h, subota od 8:30 – 13:00h

OBAVEZNA REZERVACIJA TERMINA!

Kontakt: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304

 

 O mr.sc. Ireni Švenda, mag.nutricionizma, B.sc. in ayurveda fitoterapeutkinja, voditeljica terapijske yoge

Irena Švenda, na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu paralelno polazi dva studija koje 2003. godine završava i sječe 2 diplome: magistra nutricionizma i magistra inženjerka bioprocesnog inženjerstva. 2012. godine završava poslijediplomski magistarski studij iz nutricionizma na istom fakultetu.

Od početka fakultetskog obrazovanja Irena upisuje razne tečajeve, seminare, radionice, kongrese u Hrvatskoj i Europi iz područja: nutricionizma, fitoterapije, ayurvede, yoga terapije, makrobiotike te radionice iz područja moderne psihologije i modela podučavanja odraslih. Neka od dodatnog obrazovanja su: tečaj “Yoga therapy”, “Ayurvedic herbology”, “Ayurvedic nutrition”, Udupi, India, tečaj “Fitoterapeut”, učilište Galbanum, tečaj ”Voditelj yoge i pilatesa”, učilište Magistra, tečaj „Fitoaromaterapije, centar „Cedrus“, kolegij «Ljekovito i aromatično bilje» , Agronomski fakultet, tečaj za voditelj antistres radionica (yoga, tehnike disnaja, meditacija) u sklopu „The Art of Living Organisation”.

2013. upisuje četverogodišnji studij za savjetnika ayurvedske medicine; College of Ayurveda, UK u suradnji sa International University of Yoga and Ayurveda (IUYA) Florida, sa zvanjem Bachelor of Science in Ayurveda. Od 2013 – 2016. provodi vise mjeseci na praksi na nekoliko ayurvedskih klinika u Indiji.

Sa kolegicom je provela dva znanstveno istraživačka projekta iz područja yoge i prehrane, vodila je nutricionistički tim na projektu unapređenja kurikuluma nekoliko ugostiteljskih škola, bila je članica radnih skupina za izradu prehrambenih smjernica za vrtićku i školsku djecu RH,  8 godina vodila Savjetovalište o debljini i prehrani ispred Grada Zagreba, unutar Udruge za Prevenciju prekomjerne težine, održala niz predavanja u školama, vrtićima, tvrtkama, na tribinama, kongresima, skupovima itd.

Od 2013. godine pokreće vlastitu tvrtku Adhara d.o.o. i otvara centar “Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu” u kojem je spojila ayurvedu, nutricionizam, fioterapiju, yoga terapiju i kretanje, u holističku metodu integrativne medicine s ciljem prevencije i liječenja. U svojoj ayurvedsko – nutricionističkoj ordinaciji redovito održava konzultacije sa klijentima, te iz navedenih područja drži seminare, radionice i predavanja, a program Prirodno mršavljenje kroz specifičan pristup je jedinstven na području Europe. Irena Švenda je predavač na nekoliko škola za obrazovanje odraslih, koautor nekoliko knjiga, čest gost radijskih i televizijskih emisija i citirani stručnjak u časopisima.  Irena je strastveni planinar te za dušu vodi yoga trekinge unutar kluba Mountain-fit, a danas je u prekrasnoj ulozi majčinstva što joj budi inspiraciju za stvaranjem noviteta na tom području.

  PRIJAVI SE
  OGRANIČEN BROJ MJESTA, REZERVIRAJ SVOJ TERMIN – prijave i informacije na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304.

  INFORMACIJE ZA UPLATU: IBAN HR4724020061100664099.

  NAPOMENA: U slučaju popusta za nezaposlene, studente ili umirovljenike molimo da isto navedete prilikom prijave.