Online yoga

U ovim izazovnim vremenima važno se prilagoditi, a zahvaljujući tehnologiji i internetu možemo, koliko god je to moguće, pokušati nastaviti s uobičajenim aktivnostima. Mi smo se uhvatili u koštac s trenutnom situacijom i odlučili pokrenuti online yogu.

Zašto je yoga bitna?
Svi znamo da yoga pomaže uravnoteženju uma i tijela. Život u ovo stresno vrijeme donosi niz ograničenja, koja utječu na pojavu depresivnog raspoloženja, tjeskobu, agresivnost, svađe u obitelji, manjak kretanja i obilnije jedenje i opće nezadovoljstvo, a sve zajedno na slabljenje našeg organizma. 
Naš imunološki sustav direktno je povezan sa stanjem tijela i odgovara na stres koji primamo kao i na promjene u probavnom sustavu. Kada smo napeti i u stanju pojačanog lučenja hormona stresa naš imunološki sustav slabi. Znanstvenici su danas otkrili povezanost kroničnog stresa sa povećanjem infekcija i nastanka kroničnih i malignih bolesti. Zdravi mišići ili prema ayurvedi mamsa dhatu direktno su vezani uz zdravlje psihe. Svi imamo iskustvo kako nas vježba čini optimističnijima, vraća nam energiju, smanjuje nezdravi apetit. Yogom stimuliramo rad unutarnjih organa – probavnih organa i endokrinog sustava, radimo na mišičnom tonusu svih mišića tijela (ne samo lokomotornog sustava već i mišića koji grade unutarnje organe što je jedinstveno za yogu), jačamo i istežemo zglobove i kosti
U yogi fizička vježba se kombinira uz pažnju  (svjesno izvođenje vježbi uz pažnju) praćenu dahom čime se postiže ta duboka učinkovitost yoge na opuštanje psihičkih napetosti uz istovremeno energiziranje uma. Yogom se smanjuje psihička napetost, um se relaksira, a ostaje budan, javlja se prihvaćanje i mogućnost pravilnog odgovora na novonastalu situaciju – postajemo kreativni.
Sami stvaramo osobnu stvarnost putem mislili, emocija i naših dijela. Učinimo ju kvalitetnijom za sebe i svoju okolinu! 
 
Termini: 
 • ponedjeljak i srijeda 19:00 – 20:00 h
 • početak je u ponedjeljak 7.9.!
 
Način izvođenja: 
 • yogu vodimo preko Zooma, mi u Adhara centru, vi u udobnosti svog doma 
 • upute za zoom dobivate nakon prijave (vrlo je jednostavno)
 • potreban vam je laptop, internet, 2.5 m praznog prostora za prostirku i dobra volja
 
Ograničen broj polaznika – jer vas tijekom izvođenja yoge korigiramo putem Zoom aplikacije (naše su grupe male)
Voditeljice

Prijava obavezna na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304

  PRIJAVI SE
  OGRANIČEN BROJ MJESTA, REZERVIRAJ SVOJ TERMIN – prijave i informacije na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304.

  INFORMACIJE ZA UPLATU: IBAN HR4724020061100664099.

  rujan 2023
  P U S Č P S N
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930