Recept: Biryani
Postoje razne verzije kako možete pripremiti biryani.
Mi vam donosimo recept kako pripremiti vegetarijansku varijantu ovog jela koje se vrlo često može pronaći na meniu u Indiji.
Sastojci:
2,5 šalice vode
1,5 šalica basmati riže
2 žlice maslinovog ulja
½ šalice graška
6 režnjeva češnjaka
Kardamom i list lovora
1 žlica gheea
½ šalice crvene paprike, narezane na kockice
½ šalice zelene paprike, narezane na kockice
½ šalice mrkve, narezane na kockice
½ šalice cvjetače
50 ml jogurta
½ žličice currya
½ žličice kumina
1 žličica korijandera
1 žličica češnjaka u prahu ili 2 češnja sirovog češnjaka
2 rajčice
Po želji, tučak šafrana koji razmočite u 1 žlici mlijeka
Priprema:
Prije pripreme, rižu namočite na 30 minuta.
U vrelu slanu vodu dodajte rižu, grašak, kardamom, lovorov list, žlicu ulja i češnjak. Kada je kuhano ocijedite i maknite s vatre.
Povrće popirjajte na ulju, dodajte sve začine i jogurt, dodajte oko 1 dcl vode i ostavite sve dok ne zavrije. Kada zavrije doda se riža, izmiješa s povrćem i ostavi oko 2-3 min da kuha na laganoj vatri.