Recept: Čudo jednostavnosti
Kolač bogat voćem spreman u samo nekoliko minuta, a posebno drag djeci.
Provjereni recept naše drage klijentice!
Kolač je nastao jednog poslijepodneva kada je uz manjak vremena trebalo napraviti nešto ukusno, osvježavajuće i kvalitetno.
Isti kolač navečer je „prošetao“ do moje prijateljice njenih dvoje djece, gdje je svoj vrhunac doživio kada ga je kušala baka, a i djeca su ga rado pojela.
Verzija koju donosimo je malo izmijenjena budući se kolač „čudo jednostavnosti“ priprema od sastojaka koje u tom trenutku imamo u kuhinji 🙂
Sastojci:
Jabuke – 1 kg
Brusnice – 2/3 šalice
Suncokretove sjemenke – ½ šalice
Puding od vanilije – 1 kom
Voda – 0,5 L (ili npr rižino mlijeko)
Med – 2 žlice /ili količina prema želji
Cimet – 1 žličica
Način pripreme:
Jabuke se ogule i naribaju te stave kuhati u 0,5 L zavrele vode ili rižinog mlijeka. Doda se prah cimeta te se kuha oko 3 min. Jabuke nije potrebno duže kuhati, već ih samo malo omekšamo, a nastojimo u njima sačuvati termolabilne sastojke. Puding se razmuti u malo vode i doda u jabuke uz stalno miješanje. Dodaju se brusnice, prethodno na suhoj tavi prepržene i samljevene suncokretove sjemenke i smjesa je gotova. Kada maknemo sa vatre umiješa se med (preporuka je da se med što manje termički obrađuje te iz istog razloga dodaje na kraju kuhanja). Pudingasti kolač izlijemo u kalup za pečenje i rashladimo. Ostavimo da se ohladi i razrežemo na kocke. Može se servirati uz šlag od tučenog vrhnja koji nije potrebno dodatno sladiti.
Evo jedne od ideja za brz, ukusan i kvalitetan desert koje će i vaša djeca rado pojesti.
Trik za djecu: ako ne vole komadiće brusnice, tada se služimo slijedećom metodom u pripremi hrane: brusnice se kratko namoče, odlije se višak vode, pasiraju štapnim mikserom i ta pasta se umiješa u smjesu sa jabukama i pudingom. Tada će davati sladak okus, a neće biti primijećeni komadići za djecu koja ih vade van iz kolača.
Napravite svoje verzije i javite nam recepte, sličice i iskustva sa djecom i odraslima. 🙂