Recept: Juha od bundeve na kokosovom mlijeku i s crvenom lećom
Bundeva, kokos, crvena leća!
Sastojci:
Maslinovo ulje – 1 žlica
Bundeva- 3 šalice, oguljena, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
Češnjak – 2 češnja
Luk – 1 kom, srednje veličine
Cimet – ½ žličice
Đumbir – ½ žličice naribanog
Bosiljak – ½ žličice nasjeckanog
Muškatni oraščić – ¼ žličice
Voda- 3,5 šalice
Kokosovo mlijeko – ½ šalice
Crvena leća – 1 šalica
Sol i papar
Priprema:
Na ugrijanom maslinovom ulju popirjati češnjak, luk, bundevu, dodati cimet, đumbir, muškatni oraščić i bosiljak. Kada luk omekša podliti vodom i zatim dodati kokosovo mlijeko i leću te ostaviti da lagano kuha. Kada leća i bundeva omekšaju izblendajte juhu, začinite sa soli i paprom i prokuhajte 2-3 min.
Dobar tek!