http://adhara.hr/web/wp-content/uploads/2016/03/umak-za-francusku-salatu-adhara-nutricionizam-ayurveda.gif

Recept: Umak za francusku salatu

Za ove blagdane isprobajte malo drugačiji umak za francusku salatu.

Na većini blagdanskih stolova na jelovniku će se pronaći francuska salata. Mrkva, krumpir, grašak, kiseli krastavci,  s ili bez jaja, začini, postoji bezbroj opcija, a na vama je samo da odaberete. Ovoga tjedna mi donosimo recept za pripremu malo drugačijeg umaka za francusku salatu.

Umak za francusku salatu

Sastojci:

  • 3/4 šalice sojinog vrhnja
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • na vrh noža soli
  • na vrh noža kurkume
  • na vrh noža papra – mljevenog
  • 4 čajne žličice limunovog soka

Način pripreme umaka:

Sa štapnim mikserom pomiješati sojino vrhnje, maslinovo ulje, sol, kurkumu i biber da bude kremasto. Tada postepeno, uz stalno miješanje, dodati limunov sok. Prema potrebi dodati još soli i rashladiti u hladnjaku.

Sojino vrhnje sadrži vlakna, vitamine i minerale i zahvaljujući vlaknima, od kojih se dio ne razgradi u toku probave, ubrzava proces probave i olakšava konstipaciju.

Dobar tek!