Recept: Umak za francusku salatu
Za ove blagdane isprobajte malo drugačiji umak za francusku salatu.
Na većini blagdanskih stolova na jelovniku će se pronaći francuska salata. Mrkva, krumpir, grašak, kiseli krastavci, s ili bez jaja, začini, postoji bezbroj opcija, a na vama je samo da odaberete. Ovoga tjedna mi donosimo recept za pripremu malo drugačijeg umaka za francusku salatu.
Umak za francusku salatu
Sastojci:
- 3/4 šalice sojinog vrhnja
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- na vrh noža soli
- na vrh noža kurkume
- na vrh noža papra – mljevenog
- 4 čajne žličice limunovog soka
Način pripreme umaka:
Sa štapnim mikserom pomiješati sojino vrhnje, maslinovo ulje, sol, kurkumu i biber da bude kremasto. Tada postepeno, uz stalno miješanje, dodati limunov sok. Prema potrebi dodati još soli i rashladiti u hladnjaku.
Sojino vrhnje sadrži vlakna, vitamine i minerale i zahvaljujući vlaknima, od kojih se dio ne razgradi u toku probave, ubrzava proces probave i olakšava konstipaciju.
Dobar tek!