yoga nidra

Vježbajte yoga nidru i bar na trenutak se posvetite sebi!

Yoga nidra jedna je od najjednostavnijih i vrlo moćnih tehnika meditacije koja se može vrlo lako provoditi. Dok praktikant odmara u shavasani (poza mrtvaca), ova sustavna meditacija vodi vas kroz pancha maya kosha (pet slojeva sebe), ostavljajući vas s osjećajem cjelovitosti. Evo nekoliko prednosti zašto prakticirati yoga nidru.

Yoga nidra je za svakoga

Intenzivne i duge asane nisu za svakoga. Yoga nidra je, međutim, poza koju može svatko izvoditi od djece do osoba starije dobi. Sve što je potrebno je da je Vaše tijelo u ležećem položaju na podu. A čak i ako ne možete ležati na podu, još uvijek ju možete izvesti sjedećki.

Yoga nidru  je lako uklopiti u svoj svakodnevni život.

Možete ju izvoditi svega 5 minuta do 1 sat, sami možete odabrati duljinu izvođenja. Najlakše ju je prilagoditi da bude dio dnevne rutine spavanja, dakle ne morate ulagati dodatne napore da biste ju izveli. Nemate izgovor da ne izvedete ovu pozu.

To je jednostavan način za smanjenje stresa

Ona promovira duboki odmor i relaksaciju koji se ne pronalazi u svom prosječnom meditacije. Faze skeniranja tijela i daha svijest sama može prakticirati na smirivanju živčanog sustava, što dovodi do manje stresa i boljeg  zdravlja.

Yoga nidra nam nudi priliku da učimo o sebi.

Neki ljudi žude da se duboko opuste što nam omogućuje prakticiranje ove poze. Yoga nidra nudi prostor za istraživanje onoga što vam je potrebno u ovom trenutku, kao i priliku za rad na iskazivanju dugo zadržavanih emocija. Tijekom yoga nidre ste u mogućnosti doživjeti emocije živo i suočiti se “licem u lice” s onim što želite pobijediti, bez daljnjeg zataškavanja istog. Dakle, ovo je dobar način da se posvetite sebi i dublje upoznate sebe i otkrijete načine kako se suočiti s problemima i kako ih riješiti, jer najčešće mi sami znamo odgovore, samo je potrebno uložiti malo truda i potražiti ih.