libido1

Povećajte svoj libido odabirom pravih namirnica!

Ono ste što jedete, jer ono što unosite u vaš organizam izravno utječe na vaše tijelo i vaše tjelesne funkcije.

Hrana koju konzumirate može imati izravan utjecaj na vaš seksualni život, utječući na hormone, promjene u mozgu te energiju i razinu stresa. Neke namirnice imaju psihoaktivna svojstva, neke su psihološki sugestivne, a neke čak mogu povećati protok krvi u genitalije. Iako možda ne postignu  učinak afrodizijaka, barem su zdrave i osjećat ćete se dobro! Neke od namirnica su šparoge, bademi, avokado, bosiljak, čista čokolada, i med.

Jedan engleski travar iz 17. stoljeća, napisao je da šparoga “izaziva požudu kod muškarca i žena.” Šparoga je odličan izvor kalija, vlakana, vitamina B6, vitamina A i C, te tiamina i folne kiseline. Potonji je rekao da potiče proizvodnju histamina potrebnog za postizanje orgazma kod oba spola.

U antičko doba, bademi su smatrani simbolom plodnosti. Miris badema navodno izaziva strast u žena – ili su tako mislili pjesnici i književnici. Znanstvenici kažu da bademi daju visoke doze vitamina E, magnezija pa čak i vlakana.

Samo gledajući oblik avokada, vidjet ćete zašto je povezan sa spolnošću. Asteci su avokado zvali ahuacuatl ili “stablo testisa.”  Voće koje visi u parovima na stablu nalikovalo je testisima. Katolički svećenici u Španjolskoj su otkrili taj plod i proglasili ga bestidno seksualnim da su ga zabranili. S druge strane, avokado je bogat folnom kiselinom, vitaminom B6 i kalijem. Otkriveno je da poboljšava i imunološki sustav.

Bosiljak ne samo da čini jela boljima zbog okusa i mirisa, već također ima mnogo blagotvornih učinaka na ljudsko tijelo. Bosiljak ima fantastičan miris koji ima učinak afrodizijaka što je također vrlo poticajno. Korištenje bosiljka u umaku za tjesteninu može biti put prema vašem srcu! Možda to objašnjava zašto su Talijani tako romantični!

Čista čokolada, kralj prirodnih afrodizijaka, sadrži mnoštvo spojeva uključujući anandamide, feniletilamin “ljubavnu kemikaliju”, koji stimulira oslobađanje dopamina u centrima za užitak u mozgu i postizanje orgazma, feniletilamin vas dovodi do uzbuđenja i euforije. Kakao sadrži triptofan, ključnu komponentu neurotransmitera serotonina koji je poznati promicatelj osjećaja dobrobiti i opuštenosti.

Za otvorene smokve se vjeruje da oponašaju ženske spolne organe. Smokve su strm u povijesti i jedan su od najstarijih snimljenih plodova. Oni se spominju u Bibliji (Adam i Eva nosili listove smokve kako bi prekrili svoje intimne dijelove). Zabilježeno je da su smokve bile Kleopatrino omiljeno voće i također stari Grci su ih držali kao svetu hranu te ih povezivali s ljubavlju i plodnosti.

Slatki, ljepljivi med je veliki izvor bora, minerala u tragovima koji pomaže kod metabolizma estrogena, ženskog spolnog hormona. Studije su pokazale da ovaj mineral također može povećati razinu testosterona u krvi, hormona odgovornog za promicanje seksualnog nagona i orgazma kod muškaraca i žena. Osim toga, med sadrži vitamine B skupine potrebne za stvaranje testosterona, kao i druge hranjive tvari, enzime i fitokemikalije.