Ayurvedski nutricionizam: seminar i certificirana edukacija

Tečaj ayurvedski nutricionizam duboko ulazi u principe prehrane, dok se kroz tečaj Ayurevda za svakoga prolaze samo osnove u prehrani.

UPISI U NOVU GERERACIJU su u tijeku

 Nutricionizam u ayurvedi počiva na temeljima 5 elemenata, 3 doshe i njihovog značaja u hrani. Manifestira se putem 6 rasa (okusa) koji u sebi sadrže upravo te elemente i 3 doshe. Kombiniranje hrane specifično je znanje ayurvede, kao i znanje o probavnoj vatri (agni), nastanku toksina (ama), tjelesnim tkivima (dhatu). Prehrana prema ayurvedi prilagođena je pojedincu, tj. njegovoj snazi probavne vatre, trenutnom stanju organizma (vikruti), a obuhvaća i biokonstituciju s kojom smo rođeni  (prakruti). Osobno ovaj način promišljanja o pojedincu te poveznici sa hranom i njenim utjecajem na čovjeka uvelike sam produbila svoje postojeće znanje kao magistra znanosti nutricionizma. 

Obuhvaća module:

Modul 1. Osnovni principi ayurvede – Ayurveda za svakoga  /3 djela

18:00-21:00h, srijedom:  1. dio – 13.01 2021, 2. dio –  20.01. 2021., 3. dio – 27. 01.2021..

(doshe – biokonstitucijski elementi,  agni – probavna vatra, ama- nastanak toksina, dinacharya – dnevni režim, rhitucharya – godišnji režim, praktično čišćenje jezika, kućna nasya i druge ayurvedske dnevne prakse, doručak po doshama, cjeloviti ayurvedski obrok – 6 okusa na tanjuru)

 -više pogledati Ayurveda za svakog – link

 Modul 2. Teorija i radionica Prehrana po Ayurvedi u detalje –  dio 1 i dio 2

9 – 14h, subotom: 1. dio – 06.02.2021., 2. dio – 13.02.2021.

(detaljno znanje o 6 okusa, virya, vipaka, utjecaj na doshe, kvalitete/gune i utjecaj, prabhava, kombinacije hrane, ayurvedska klasifikacija hrane, satva, rajas i thamas u donosu na hranu i okolinu, priprema obroka, upotreba začina)

 

Modul 3. Ayurvedsko – nutricionističke radionice kuhanja: min 5 radionica je potrebno proći kako bi se završio tečaj

18:30 – 20:30, jednom mjesečno (utorkom)

  • „Kukuruz – obična palenta na neobične načine“, 29.9. utorak
  • „Jesen na tanjuru – jesenski plodovi za obnovu tkiva“, 13. 10. utorak
  • „Imunitet počinje u kuhinji“ , 10.11. utorak
  • „Božićni kolači bez pšeničnog glutena“, 8.12. utorak
  • „Post – blagdanski detox – uklanjanje zatovora“, 26.1. utorak
  • „Nutricionistički tanjur prema načelima Ayurvede“, 23.2. utorak
  • „Proljetni detox organizma“, 16.3. utorak
  • „Brza uravotežena jela za posao“, 13.4. utorak
  • „Umaci bez rajčice“, 4.5. utorak
  • „Sirovi deserti na izbalansiran način“, 8.6. utorak

 

 

  više pogledati Ayurvedsko nutricionističke radionice kuhanja – link

 – za polaznike popust  na radionice kuhanja izražen je dolje u paketima, ako se uzme sve tada je 110 kn/po radionici= 1100 kn

 Uvjeti: Modul 1. i 2. prolaze se u cijelosti, a modul 3. obavezno je pohađati 5 radionica za dobivanje certifikata/priznanja o završetku edukacije

Kome je namijenjen:

        Osobama koje želi produbiti vlastito znanje o prehrani, i profesionalcima koji žele obogatiti svoj rad s klijentima ili vlastiti posao 

Nakon završenog tečaja polaznik s ispunjenim uvjetima dobiva certifikat o završavanju edukacije u neformalnom obrazovanju.

 

 Cijena:

1100 kn + broj radionica kuhanja:

        170 kn pojedinačna

        Paketi – plaćanje po paketu unaprijed:

        3 radionice = 150 kn x 3 = 450 kn, umjesto 510 kn

        5 radionica = 140 kn x 5 = 700 kn, umjesto 850 kn

        7 radionica= 130 kn x 7 = 910 kn, umjesto 1190 kn

        10 radionica = 110 kn x 10 = 1100 kn, umjesto 1700 kn

 Voditelj: Irena Švenda, radionice kuhanja: Irena Švenda i Ivana Šimić 

    PRIJAVI SE






    OGRANIČEN BROJ MJESTA, REZERVIRAJ SVOJ TERMIN – prijave i informacije na: adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304.

    INFORMACIJE ZA UPLATU: IBAN HR4724020061100664099.

    NAPOMENA: U slučaju popusta za nezaposlene, studente ili umirovljenike molimo da isto navedete prilikom prijave.