Kiflice s butternut tikvom
Slani desert s tikvom!
Sastojci:
700 g integralnog brašna
350 g butternut tikve
2 suha kvasca
2 jaja
150 ml mlijeka
100 ml maslinovog ulja
2 žlice melase
1 žličica soli
Maslac – po želji, za premazati kiflice
Priprema:
Tikvice očistiti od koštica i ispeći u foliji da ne potamne. Nakon pečenja tikvice ohladiti i propasirati. Izmiješati brašno, kvasac, sol, melasa šećer, dodati 1 cijelo jaje i bjelanjak drugog jajeta, maslinovo ulje, mlijeko i tikvu. Sve dobro izmiješati, zamijesiti tijesto da bude mekano te ostaviti na toplom da se volumen tijesta udvostruči. Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela, razvaljati u krug, ako želite, možete ga premazati maslacem, izrezati na 12 trokuta i zarolati kiflice. Kiflice složiti na papir za pečenje, premazati žumanjkom i posuti bučinim sjemenkama te ostaviti oko 20 min da odstoje prije pečenja. Peći oko 20 min.
Dobar tek!