kiflice-butternut-tikva-adhara-nutricionizam-ayurveda

Kiflice s butternut tikvom

Slani desert s tikvom!

Sastojci:

 

700 g integralnog brašna

350 g butternut tikve

2 suha kvasca

2 jaja

150 ml mlijeka

100 ml maslinovog ulja

2 žlice melase

1 žličica soli

Maslac – po želji, za premazati kiflice

 

Priprema:

Tikvice očistiti od koštica i ispeći u foliji da ne potamne. Nakon pečenja tikvice ohladiti i propasirati. Izmiješati brašno, kvasac, sol, melasa šećer, dodati 1 cijelo jaje i bjelanjak drugog jajeta, maslinovo ulje, mlijeko i tikvu. Sve dobro izmiješati, zamijesiti tijesto da bude mekano te ostaviti na toplom da se volumen tijesta udvostruči. Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela, razvaljati u krug, ako želite, možete ga premazati maslacem, izrezati na 12 trokuta i zarolati kiflice. Kiflice složiti na papir za pečenje, premazati žumanjkom i posuti bučinim sjemenkama te ostaviti oko 20 min da odstoje prije pečenja. Peći oko 20 min.

Dobar tek!