ulje_crnog_kima

Kod čega vam sve može pomoći ulje crnog kima?

Ulje crnog kima dobiva se prešanjem sjemenki crnog kima. Sjemenke se često spominju kao crni kumin. Hranjivo bogato ulje crnog sjemena se koristi stotinama godina na Srednjem Istoku i Južnoj Aziji kao prirodni lijek za razne bolesti. Studije su pokazale da je ulje  učinkovit antioksidans, anti-bakterijsko i protu-upalno sredstvo. Kao rezultat toga, često se koristi u borbi protiv infekcija i jačanju imunološkog sustava, koji je prikladan za liječenje sljedećih stanja: glavobolje, zubobolje, nazalne kongestije, prehlade i gripe, probavnih problema, poboljšava rast kose, pomaže kod kožnih problema, alergija i dijabetesa.

Utvrđeno je da je učinkovito za poticanje menstruacije i povećanje proizvodnje mlijeka. Za većinu bolesti, preporučena dnevna doza je jedna čajna žličica ulja dnevno. Ulje se može miješati u toplim ili hladnim pićima ili  može biti dodano u mnogo namirnica neposredno prije konzumiranja. Također se može upotrijebiti površinski utrljavajući se na prsa kod dišnih problema.

Ulje crnog kima djeluje kao antihistaminik koji pomaže da se smanje uobičajeni simptomi alergije (suzne oči, kihanje). Jednostavno uzeti pola žličice ulja dva puta dnevno, kada se simptomi alergije počinju ispoljavati.

Utvrđeno je da smanjuju povišenu temperaturu, izazivajući znojenje koje pomaže tijelu oslobađanje od toksina. Također budite sigurni da pijete dovoljno tekućine tijekom dana.

Istraživanja su pokazala da ima i antifungalna svojstva. Crno ulje i njegova aktivna komponenta timokinon pomaže ojačati imunološki sustav i izliječiti mnoge uobičajene infekcije kože, uključujući i potkožne čireve. Jednostavno uzeti pola žličice crnog ulja dva puta dnevno.

Pomaže eliminirati poremećaje spavanja. Jednostavno pomiješajte žličicu crnog ulja u vrući napitak jedan sat prije spavanja za dobar san. Utvrđeno je da ulje sadrži snažne spazmolitike i protuupalne sastojke. Stoga je učinkovito u sprječavanju ili ublažavanju grčenja mišića. Jednostavno masirajte zahvaćeno područje jednom ujutro i jednom prije odlaska u krevet. U zamjenu možete dodati jednu žličicu crnog ulja u šalicu čaja od kamilice i piti po noći. Istraživanja su pokazala da ulje djeluje kao odličan lijek za oboljenja želuca stimulirajući probavu i izazivajući protjerivanje plina. Za mučninu i želučane smetnje, pomiješati pola žličice soka svježeg đumbira s pola žličice crnog ulja  i uzeti dva puta dnevno.