Yoga-trek-Paklenica-adhara-mountain-fit-2

Održan Mountan – Fit Yoga treking

12. i 13. prosinca održan je prvi Mountan – Fit Yoga treking u NP Paklenica.

Prošli vikend 12. i 13. prosinca održan je prvi u Hrvatskoj i u regiji Mountan – Fit Yoga treking u NP Paklenica, Velebit u organizaciji Mountain-Fit kluba i Adhara ayurvedsko – nutricionističkog centra.

Voditelji su nam bili iskusni planinski vodič Franjo Kmet i Irena Švenda voditeljica yoge.
Iako je 12 –i mjesec vrijeme nas je poslužilo što smo i planirali. Zbog iskustva u planinama tražili smo mikrolokaciju gdje i u 12-om mjesecu možemo naći malo sunca i bez magle i da ne pada kiša. Odlučili smo se za Paklenicu gdje do nadomorske visine do oko 800 m uglavnom se zadržava lijepo vrijeme dok na višim vrhovima (Vaganskom, Sveto Brdo) može stajati oblačna kapa.

Yoga-trek-Paklenica-adhara-mountain-fit-1

Mountain-fit sa Adhara ayurvedsko-nutricionističkim centrom, kao što smo i najavili, prošli vikend, uputili smo se put Velike Paklenice gdje nas je dočekalo lijepo vrijeme. Idealno za ono što smo naumili. Po dolasku u Starigrad Paklenicu smjestili smo se kod Dinka u njegov odličan apartman s 3 zvjezdice i potom uputili na obližnju plažu da napravimo vježbe yoge, da se razbudimo od vožnje. Uz yogu prakticirali smo tehniku disanja i fokusiranja pažnje na senzacije u tijelu. Odlične tehnike za rješavanje stresa i opuštanje. Lagani šum valova pomogao je da sve bude potpuno. Sunčana subota dala nam je priliku da prošetamo kroz kanjon Velike Paklenice do pećine Manita peć. Na žalost nije radila jer su u parku bili rijetki turisti i penjači. Nama je svejedno bilo odlično jer smo bili opušteni i raspoloženi. Tehnikom meditacije potpuno smo se opustili i potpuno stopili s prirodom. U sumrak smo se vratili u apartman, otuširali se i krenuli kod Maje u hotel Rajna na morske delicije. Majina kuhinja je savršena:), mljac:)! Nedjelja je osvanula oblačna ali bez kiše i vjetra pa smo opet mogli odraditi vježbe yoge i vođenu relaksaciju i meditaciju. Potom smo se uputili put kanjona Velike Paklenice i za 2,5 sata laganog hoda došli do Ramića dvora, entuzijastičnog i vrlo ljubaznog domaćina koji nas je počastio domaćim rakijama od oraha, rogača, višnjevače. Nakon odličnog aperitiva pojeli smo vrlo ukusan domaći grah i gulaš. Mario Ramić počastio nas je kavom i uz srdačan pozdrav obećali da ćemo opet doći. Kombi nas je dočekao na parkiralištu gdje smo se lagano istegnuli i krenuli lagano umorni put Zagreba. Sve u svemu relax tura uz nježni umor i puno svježeg zraka. Sjajno društvo i odlična tura.

Više slika pogledajte na našoj Facebook stranici.