Chef cooking

Održana radionica kuhanja “Walk in-brza jela iz woka”

U ponedjeljak je održana radionica kuhanja na temu Walk in-brza jela iz woka. Radionica je bila namijenjena našim polaznicima prirodnog mršavljenja, no i svima onima koji su htjeli naučiti nešto novo. Cilj radionice je bio pokazati kako na brzi način pripremiti nutritivno bogato, a kalorijski siromašno jelo.

Pritom su naši polaznici saznali koje povrće obiluje vlaknima, zašto je beta-karoten iz mrkve važan za ljudski organizam, u kojim količinama brokula kroz redovitu konzumaciju pridonosi borbi protiv raka i sl. Wok dolazi iz kineske kulture kada se hrana pripremala na otvorenoj vatri. Pritom je bitan redoslijed namirnica. Tako se, primjerice, korjenasto povrće dodaje prvo. Zanimljivo je da se u woku mogu pripremati i juhe, variva, umaci…

Na kraju radionice smo iznenadili naše polaznike dodatnim receptom koji se odnosi na zdravi desert. Hrana se uvijek da iskoristiti za idući ili dodatni obrok, pa smo od kus-kusa napravili energetske kuglice s kokosom i suhim voćem. Na svakoj našoj radionici uključujemo klijente u rezanje povrća i kuhanje. Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji slika. Veselimo se idućoj radionici kuhanja! 🙂