Održana ayurvedska radionica za srednjoškolce
Teorija je važna da bismo stekli određena znanja, no najbolje se ipak uči kroz praksu. Tako su nas u centru posjetili učenici srednje prehrambene škole koji su se vrlo dobro snašli u izazovu pripreme uravnoteženog obroka prema Ayurvedi. Najprije je mr. sc. Irena Švenda održala predavanje o tome što je Ayurveda, od kuda potječe, što su Doshe i koje postoje, posebice s naglaskom da postoje različiti tipovi tijela koje sve trebamo jednako prihvatiti. Učenici su imali priliku riješiti i upitnik na temelju kojeg su saznali koji su tip Doshe. Nakon održanog predavanja, učenici su se podijelili u dva tima. Svaki tim je pripremo leću s povrćem i začinima te rižom. Učenici su doista uživali u pripremi hrane. Oduševio ih je okus i miris hrane te brza i laka priprema. Mr. sc. Irena Švenda i cijeli tim Adhara ponosni su na učenike koji su spremni učiti o zdravlju i hrani i što smo ih imali priliku ponešto naučiti. 🙂