adhara

Održan seminar-ZIMA-o okusima i namirnicama, kompatibilnost hrane

Održali smo drugi ciklus seminara na temu godišnjih doba. Oaj put je riječ bila o zimi-o okusima i namirnicama, kompatibilnost hrane. Kako nam je bilo ,pogledajte u galeriji. Idući seminar čeka nas na temu proljeća.

Svaka radionica prati ayurvedska načela za određeno godišnje doba

  • namirnice, začini, jela i način pripreme hrane za to godišnje doba /
  • priprema obroka s obzirom na doshe i godišnje doba, te dodatno sa dijetalnim smjernicama za mršavljenje
  • cilj i uloga prehrane kroz godišnja doba
  • jesenska, zimska, proljetna, ljetna dnevna rutina (jutarnji ayurvedski rituali, dnevna disciplina i način ponašanja za ravnotežu dosha i organizma prema godišnjem dobu- dinacharya i ritucharya)
  • dominantne doshe, elementi, gune (kvalitete) i organi kroz godišnja doba
  • Osnovna načela yoge kroz godišnja doba

Seminar je koncipiran:

 

– od interaktivnog predavanja

– radionice kuhanja

– pokazne yoga radionice

Na seminaru:

– saznati ćete koja su vam dominantne doshe

– naučiti kako se uravnotežiti te ponašati, planirati prehranu i prakticirati yogu po godišnjim dobima

– uključen je ručak koji zajedno pripremamo