Održan seminar-ZIMA-o okusima i namirnicama, kompatibilnost hrane
Održali smo drugi ciklus seminara na temu godišnjih doba. Oaj put je riječ bila o zimi-o okusima i namirnicama, kompatibilnost hrane. Kako nam je bilo ,pogledajte u galeriji. Idući seminar čeka nas na temu proljeća.
Svaka radionica prati ayurvedska načela za određeno godišnje doba
- namirnice, začini, jela i način pripreme hrane za to godišnje doba /
- priprema obroka s obzirom na doshe i godišnje doba, te dodatno sa dijetalnim smjernicama za mršavljenje
- cilj i uloga prehrane kroz godišnja doba
- jesenska, zimska, proljetna, ljetna dnevna rutina (jutarnji ayurvedski rituali, dnevna disciplina i način ponašanja za ravnotežu dosha i organizma prema godišnjem dobu- dinacharya i ritucharya)
- dominantne doshe, elementi, gune (kvalitete) i organi kroz godišnja doba
- Osnovna načela yoge kroz godišnja doba
Seminar je koncipiran:
– od interaktivnog predavanja
– radionice kuhanja
– pokazne yoga radionice
Na seminaru:
– saznati ćete koja su vam dominantne doshe
– naučiti kako se uravnotežiti te ponašati, planirati prehranu i prakticirati yogu po godišnjim dobima
– uključen je ručak koji zajedno pripremamo